Aanmelden Gamma Racing Day editie 2018 van start

Op 18 en 19 augustus 2018 is het TT Circuit in Assen wederom het decor voor de Gamma Racing Day. Genieten van races met échte Formule 1-auto’s in de zogeheten BOSS GP. Supercars, Formule Renault, klassieke toerwagens, races met supersnelle motorfietsen, zijspannen, maar ook de snelste karts van Europa passeren de revue. Ook krijg je een kijkje in de keuken van de zwaarste rally ter wereld, ‘Le Dakar’ en we gaan beslist weer van alles beleven tijdens één van onze Happy Smile paddock-tours en ‘meet & greets’ met coureurs.

De ‘Big Open Single Seaters’, met naar verwachting nóg meer oud-Formule 1 auto’s, komen in 2018 één keer in actie in Nederland en wel op 18 en 19 augustus op het TT Circuit Assen tijdens de GRATIS toegankelijke GAMMA Racing Day.

De BOSSGP race voor volle tribunes komt qua beleving het dichtst in de buurt van een Formule 1-race op Nederlandse bodem. De Formule 1-auto’s uit de jaren negentig en jonger staan in BOSSGP samen aan de start tegen andere geweldenaren uit onder meer de Champcar World Series, A1GP, Indycar, Superleage Formula, AutoGP, World Series by Renault en F3000 kampioenschappen.

Ronde record

Ondanks de hoge kosten die gemoeid zijn met het ‘runnen’ van een Formule 1-auto doen de coureurs in BOSSGP het niet bepaald rustig aan. De Nederlander Klaas Zwart tekende met zijn ex Mark Webber Jaguar R5 voor de meest opzienbarende crash van het weekend door achterstevoren en compleet los van het asfalt de ‘barriers’ in te schieten. En na 10 jaar ‘droogte’ werd recent het officiële baanrecord op Assen verbroken door de Oostenrijker Ingo Gerstl met zijn Scuderia Toro Rosso F1-bolide. De Oostenrijker verwacht in 2018 een tweede Toro Rosso bolide in te kunnen schrijven in BOSS GP.

Speciaal seizoen editie 2018

Hoe het startveld er precies uit gaat zien wordt pas eind februari bekend wanneer de inschrijving voor coureurs en teams sluit, maar volgens BOSSGP-coördinator Christian Gaense belooft 2018 een speciaal seizoen te worden met interessante nieuwkomers: “Nieuwe teams en coureurs hebben interesse getoond voor deelname en zijn inmiddels druk bezig de auto’s te prepareren voor het raceseizoen, een aantal daarvan zijn Formule 1-bolides. De race tijdens de GAMMA Racing Day in Assen is voor BOSS GP de grootste van het jaar. De serie geniet van Nederlandse fans bijzonder veel aandacht en ons doel is om deze fans in 2018 te trakteren op een goedgevuld deelnemersveld met spectaculaire bolides en spannende races. ”

Beleef de Gamma Racing Day als VIP

Vanaf heden is de aanmelding open om een dag VIP gast te zijn tijdens de komende editie van de Gamma Racing Day. Gezinnen met een ernstig ziek kind of kind met een ernstige beperking kunnen zich aanmelden. Lees voor uw besluit om uw gezin aan te melden eerst zorgvuldig de voorwaarden.

Aanmelden als VIP? Klik hier!

Door ons te volgen op Facebook blijft u op de hoogte van alle laatste nieuwtjes. Sinds seizoen 2017 plaatsen we alle foto’s die gemaakt worden tijdens een evenement met gezinnen op Facebook in fotoalbums geplaatst worden. U kunt hier de foto’s, die u graag zelf in bezit wilt hebben, vrij van rechten vandaan halen.

Populair nieuws

Volgend event

WK Superbike 2023 Assen

De WK Superbike in Assen is uitgegroeid tot één van de topevenementen van het jaar. Van 21 tot en met 23 april 2023 voor de 31ste keer de WK Superbike

Foto's die wij maken tijdens evenementen plaatsen wij vanaf seizoen 2017 op Facebook