DTM weekend Assen vol mooie herinneringen

ASSEN – Afgelopen weekend was het TT Circuit in Assen het toneel voor de Deutsche Tourenwagen Masters, kortom de DTM. Dit kampioenschap staat in Europa te boek als één van de belangrijkste en grootste toerwagen kampioenschappen. Het wordt samen met het WTCC gezien als de Formule 1 van de toerwagens. Gevestigde namen nemen het met indrukwekkende bolides zoals McLaren, Ferrari, Lamborghini en natuurlijk de grote Duitse merken Audi, BMW en Mercedes tegen elkaar op in dit prestigieus kampioenschap.

Stichting Happy Smile had op de zaterdag en zondag een zeer select groepje uitgenodigd om de DTM races bij te wonen. Vanuit onze VIP-box werden de races dan ook op de voet gevolgd. Op zaterdag was Stichting Wensambulance De Hondsrug met Michael en zijn drie dochters te gast. Voor deze fervent raceliefhebber namen we de tijd om hem een blik achter de schermen te geven op het TT Circuit. Een bezoek aan het mediacenter, een wandeling door de pitstraat en een bezoek aan het team van Bas Koeten Racing. Met veel passie en enthousiasme bracht Jelle Koeten, Michael op de hoogte van alle ins en outs in de autosport. Michael genoot met volle teugen! Tevens bezochten we de pitbox van Alexander Albon. Uiteraard ontbrak een fotomoment met de toekomstige Williams Formule 1 coureur niet!

Albon maakte in 2019 zijn Formule 1-debuut bij het team van Toro Rosso. Vanaf de Grand Prix van België 2019 mocht hij Pierre Gasly vervangen bij het team van Red Bull, terwijl Gasly de plaats van Albon bij Toro Rosso innam. In 2020 reed hij een volledig seizoen bij Red Bull. In 2021 werd hij vervangen door Sergio Pérez. Alexander Albon bleef wel aan bij Red Bull Racing als reserve- en testcoureur en kreeg een zitje in de DTM bij het Red Bull AlphaTauri AF Corse Team. Op 8 september jongstleden werd bekend gemaakt dat Albon in 2022 voor Williams zal gaan rijden in de Formule 1.

Op zondag kregen we te maken met een onverwachte verrassing. Van Jimmy kregen we allemaal een prachtig heideplant cadeau. Dit voor alle goede zorgen tijdens zijn bezoeken in onze VIP-box. Nogmaals héél erg bedankt daarvoor Jimmy! Thomas was met zijn ouders een neefje eveneens te gast. Het werd een onvergetelijke dag voor deze racefanaten, want een uitgebreid bezoek aan de pitbox van het  Red Bull AlphaTauri AF Corse Team lag in het verschiet. Hier ontmoeten de heren beide coureurs van het team. Alexander Albon en Liam Lawson namen alle tijd en zowel Jimmy als Thomas mochten plaats nemen in de Ferrari 488 GT3 Evo. Beide Formule coureurs gaven de nodige uitleg over de werking en snelheid van deze Italiaanse bolide in de DTM.

Daarna werd een bezoek aan de paddock gebracht waar meerdere raceauto’s werden bekeken en veelvuldig geposeerd werd met diverse DTM coureurs. Ruim een uur brachten we door bij het Bas Koeten Team waar, evenals de dag ervoor, Jelle Koeten passievol de geheimen van de autosport deelde met Jimmy en Thomas. Tussen de bedrijven door werden de races vanuit de VIP-box aandachtig gevolgd.

Een geweldig weekend. Mooi weer, geweldige sfeer, uitgelaten publiek en met héél véél mooie herinneringen vertrokken beide gezinnen weer huiswaarts. …tja wat valt er dan nog meer te zeggen….?

Door ons te volgen op Facebook blijft u op de hoogte van alle laatste nieuwtjes. Sinds seizoen 2017 plaatsen we alle foto’s die gemaakt worden tijdens een evenement met gezinnen op Facebook in fotoalbums geplaatst worden. U kunt hier de foto’s, die u graag zelf in bezit wilt hebben, vrij van rechten vandaan halen.

Populair nieuws

Volgend event

Hankook Finaleraces

Zondag 31 oktober 2021 is het roemruchte TT Circuit van Drenthe (Assen) het toneel van de jaarlijkse Hankook Finaleraces met de allersnelste Supercar race-bolides.