Een druk maar wel geslaagd TT weekend Assen

Op het TT Circuit van Assen werd afgelopen weekend de 87ste Dutch TT verreden. Een editie die opnieuw meer bezoekers heeft getrokken dan voorgaande edities. Ruim 161.00 motorsport fans passeerden afgelopen weekend de toegangspoorten van ‘Cathedral of Speed’. Met 105.000 bezoekers op zondag kreeg het evenement met hoofdletters het predicaat ‘uitverkocht’.

Voor Stichting Happy Smile was het op zaterdag en zondag eveneens ‘full house’. De vrijdag was gereserveerd om het weekend ‘rustig’ op te bouwen om met een kleine groep de eerste trainingsdag te beleven. De term rustig kon vrijdag na het ontvangst van de gezinnen weer in de spreekwoordelijke kast verdwijnen, want bij de uitgebreide paddocktour was er de gebruikelijke hectiek die zo kenmerkend is voor de snelheidssport.

Veel coureurs hielden even stil om met de kinderen die te gast waren bij Stichting Happy Smile op de foto te gaan. Zo werd Moto3 coureur Andrea Migno van het Sky VR46 Team, voormalig GP coureur Jasper Iwema, Moto2 coureur Sam Lowes en MotoGP coureur Scott Redding gestrikt voor een beeltenis. Een speciaal moment was de ontmoeting met de vader van wijlen Marco Simoncelli die het SIC Racing Team heeft opgericht om zijn zoon te eren en de spontane ontmoeting met Flavio Pratesi. De laatst genoemde is de ‘frontman’ van de officiële Valentino Rossi fanclub uit Tavullia in Italië en trakteerden de kinderen op gesigneerde caps, t-shirts, stickers en kaarten van MotoGP icoon Valentino Rossi.

De organisatoren van de Rossi-tribune op het TT Circuit hadden voor de kinderen een mooie verrassing in petto. Zij kregen Rossi vlaggen en daar werd op ons balkon van de Happy Smile VIP box gretig gebruik van gemaakt.

Zaterdag trokken we onder leiding van Henk Iwema de GP-paddock op. Henk is de vader van Jasper Iwema en kent vele ins- en outs van de motorsport, maar ook vele rijders en teammanagers persoonlijk. Dit maakt het makkelijk om contact te leggen met coureurs op de paddock om deze te strikken voor een foto. Tussen de kwalificaties door gingen we de paddock op, waar de ‘tour’ begon in de KTM hospitality alwaar de monteurs en coureurs zijn gehuisvest met hun motoren van de Red Bull MotoGP Rookies Cup. In deze klasse rijdt de 17-jarige Walid Soppe uit Coevorden. Bij zijn motor werd even halt gehouden. Alle kinderen mochten even plaats nemen op de machine om vervolgens ‘volgas’ de paddocktour te vervolgen.

De aanwezige kinderen kwamen weer aan hun trekken door met enkele coureurs op de foto te gaan. Speciaal voor de vaders werden een aantal parapludames geregeld om mee te poseren. Hoogtepunt was dat de kinderen op de foto konden met de Italiaanse MotoGP rijder Andrea Dovizioso van het Ducati fabrieksteam.

Eén van de hoogtepunten op zondag was de ontmoeting met Moto3 coureur John McPhee van het British Talent Team. John nam de gelegenheid te baat om elk kind persoonlijk de hand te schudden voordat hij zich opstelde om samen met hun op de foto te gaan.

Een ander hoogtepunt was het beleven van de MotoGP race. De vlaggen om Valentino Rossi aan te moedigen hebben hun werk goed gedaan. Valentino kwam volgens een aantal kinderen mede daardoor als eerste over de finish, de 10de keer dat hij een overwinning boekte op het fameuze TT Circuit van Assen.

Alle dagen genoten de gezinnen van een lunch in de hospitality van Stichting Happy Smile die op het circuit stond opgesteld. Aan de overkant was het Holland House gesitueerd alwaar de gezinnen ook toegang tot hadden. Bo Bendsneyder, die zijn beste race van het seizoen reed vocht lange tijd mee voor de winst. maar ging helaas enkele meters voor de finishlijn onderuit. Walid Soppe reed zaterdag, tijdens de eerste race in de Red Bull Rookie Cup, naar een zesde plaats. Zondag kwam de jonge coureur vlak voor het einde van de wedstrijd ten val. Beide heren waren het gehele weekend voor ‘meet & greet’ momenten aanwezig in de VIP box van Stichting Happy Smile.

Een bijzonder weekend, met evenveel bijzondere gebeurtenissen en evenveel bijzondere VIP gasten.

Foto’s van het TT weekend 2017 kunt u vinden op ons Facebook account dat de komende dagen regelmatig bijgevuld zal worden met fotomateriaal.