Een op één paddocktour beleving IDM Assen

ASSEN – Wat een mooie dag! Een één op één begeleiding van Henk Iwema op de paddock van het TT Circuit van Assen tijdens de IDM Superbike. Dat is wat Jimmy te wachten stond toen hij zondagmorgen met zijn ouders arriveerden bij de VIP box van Stichting Happy Smile voor een bezoek aan de IDM Superbike.

Jimmy is al vaker te gast geweest met zijn ouders tijdens een evenement op het TT Circuit en op het Duitse circuit in Oschersleben. Daar we dan meer gezinnen te gast hebben is er net niet genoeg tijd om iemand die visueel ernstig beperkt is die aandacht te geven om de motorsport in al zijn facetten te laten beleven…..op de tast! Jimmy is een ster in het visualiseren van wat hij voelt en dit kan hij tot in detail. Henk gaf Jimmy live verslag van de wedstrijden op het balkon van de Happy Smile VIP box, maar ook op de paddock werden een aantal teams aangedaan om de motoren ‘te voelen’ en zo te beleven.

Zo gingen we op ‘beleving’ bij het EGS – Alpha – Van Zon – BMW Team waar hij uit handen van Werner Deamen een origineel team shirt kreeg aangeboden met een helmtas. Ook de Nederlandse coureur van het team, Pepijn Bijsterbosch, maakte even tijd voor Jimmy. Dit deed ook Mieke Abbink, waar Jimmy plaats nam op haar Yamaha YZF-R3 en deze zelfstandig mocht starten. Bij MGM Racing Performance poseerde Jimmy met de coureur bij zijn Superbike. Tussen de vele ontmoeting door werd er bij de catering van BMW Motorrad gegeten om vervolgens nog even plaats te nemen op de ‘oude’ BMW van Pepijn Bijsterbosch samen met een aantal trouwe fan van Pepijn en er werd nog een mooie cap en keycord aangeboden door Suzuki en Hitachi. Een geweldig fotomoment was de ontmoeting met tweevoudig wereldkampioen (Moto3 en WorldSSP) en voormalig Moto2 en WK Superbike coureur Sandro Cortese, die uitgebreid poseerde met Jimmy. Op weg naar het middenterrein nog even snel op de foto met Walid Khan, Thom Molenaar en…racehelmen passen en voelen.

Om te ervaren hoe anders een zijspan is ten opzichte van een motor maakten we een ‘pitstop’ bij het span van Bennie Streuer en Jeroen Remmé. Hier kreeg hij les in het passagieren en Ilse de Haas gaf deskundig uitleg terwijl Jimmy het span onder handen nam.  Een dag in vogelvlucht op papier, maar wat een beleving voor Jimmy die na de laatste race van het IDM op het TT Circuit Assen tevreden en voldaan huiswaarts keerde met z’n ouders.

Door ons te volgen op Facebook blijft u op de hoogte van alle laatste nieuwtjes. Sinds seizoen 2017 plaatsen we alle foto’s die gemaakt worden tijdens een evenement met gezinnen op Facebook in fotoalbums geplaatst worden. U kunt hier de foto’s, die u graag zelf in bezit wilt hebben, vrij van rechten vandaan halen.

Populair nieuws

Volgend event

91ste Dutch TT Assen

De 91ste editie Dutch TT Assen is van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni 2022 is meer dan een motorrace bezoeken. Het is onvergetelijke motorsport beleving. MotoGP Assen