F1 wagens in actie tijdens de Jack’s Racing Day

Assen – De Maxx Formula, een FIA Internationale raceserie, komt dit jaar voor het eerst naar Jack’s Racing Day! Deze serie is gebouwd op snelheid, kracht en geluid en is een waar paradijs voor zowel de coureurs als de fans. In deze klasse strijden de coureurs met dikke V6, V8, V10, V12 single seaters bolides tegen elkaar.

De prestigeklasse is hét uithangbord van Maxx Formula. In deze categorie stelen regelmatig de laatste generatie Formule 1-auto’s met dikke V8 motor als de Toro Rosso STR-8 (ex Daniel Ricciardo) en de Williams Racing FW33 (ex Rubens Barrichello) de show. Overtreffende trap vormen de V10 aangedreven F1-auto’s als de Arrows A22 (ex Jos Verstappen), de Jaguar R5 (ex Mark Webber), de Super Aguri (ex Takuma Sato) en de Tyrrell 021 (ex Ukyo Katayama). In de Advance categorie start zowaar een volbloed Indycar met Chevrolet V8 motor en maar liefst twee V12 Superleague Formula bolides.

Waar paradijs voor coureurs en fans

MAXX Formula, een FIA Internationale raceserie, werd in 2019 opgericht om een ​​unieke startopstelling te creëren met enkele van de krachtigste ‘Single Seaters’ ooit gebouwd, die het in drie klassen tegen elkaar opnemen. Deze serie is gebouwd op snelheid, kracht en geluid en is een waar paradijs voor zowel de coureurs als de fans.

De rollende starts zijn luidruchtig, de races zijn snel en furieus, al met al een ongelooflijke mix van snelheid en lawaai die je nooit zult vergeten. In de paddock treffen fans een gemoedelijke sfeer met de mogelijkheid om deze brute racemonsters aan te raken en op de foto te zetten en een praatje te maken met de teams en coureurs.

Formule 1 demonstratie Ralf Schumacher

Zesvoudig Grand Prix Formule 1-winnaar Ralf Schumacher komt zaterdag 7 en zondag 8 augustus naar Jack’s Racing Day op TT Circuit Assen. De nu 46-jarige Duitser en jongere broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher wordt er herenigd met de F1-bolide van het Toyota fabrieksteam waarmee hij van 2005 tot en met 2007 actief was in het FIA Formule 1 wereldkampioenschap. Het is één van de weinige originele Formule 1-bolides ter wereld die volledig origineel is en, heel belangrijk, op een circuit in actie komt met de originele meer dan 900 PK-sterke V10-motor.

Informatie Jack’s Racing Day! Klik hier!

Door ons te volgen op Facebook blijft u op de hoogte van alle laatste nieuwtjes. Sinds seizoen 2017 plaatsen we alle foto’s die gemaakt worden tijdens een evenement met gezinnen op Facebook in fotoalbums geplaatst worden. U kunt hier de foto’s, die u graag zelf in bezit wilt hebben, vrij van rechten vandaan halen.

Populair nieuws

Volgend event

WK Superbike 2023 Assen

De WK Superbike in Assen is uitgegroeid tot één van de topevenementen van het jaar. Van 21 tot en met 23 april 2023 voor de 31ste keer de WK Superbike

Foto's die wij maken tijdens evenementen plaatsen wij vanaf seizoen 2017 op Facebook