Familieweekend Motorsport Arena Oschersleben

Op het Duitse circuit Motorsport Arena Oschersleben werd afgelopen weekend de op een-na-laatste IDM races verreden van het seizoen. Stichting Happy Smile was met haar hospitality aanwezig om het Van Zon-Remeha-BMW team te faciliteren. Daarnaast waren drie gezinnen het hele weekend VIP gast tijdens deze editie van het internationale Duitse kampioenschap.

De gezinnen kwamen vrijdagmiddag aan in Hotel Magdeburg. Hier konden de gezinnen een heerlijk diner genieten en bijkomen van de reis om zaterdag uitgerust naar het circuit te gaan. Zaterdagmorgen werden de gezinnen opgehaald bij het hotel en geëscorteerd naar het circuit dat zo’n 30 kilometer westelijker is gelegen.

Na het ontvangst op de paddock werd aanstalten gemaakt om richting de baan te gaan. Dit weekend kregen de IDM Supersport 300 coureurs gezelschap van de Nederlandse Yamaha YZF-R3 Cup coureurs. Hierin rijdt ook een van de weinige dames in het rijdersveld. Mieke Abbink met nummer 67 op haar motor. De Almelose van het 4 Holland Racing team reed voor het eerst op een vreemde baan. Ook keken we met de gezinnen naar de verrichtingen van de coureurs uit het Van Zon-Remeha-BMW team waarin de Nederlander Danny de Boer uitkomt naast de Duitse IDM Superbike 1000 coureur Jan Bühn en meervoudig IDM kampioen Markus Reiterberger.

Uiteraard brachten we gezamenlijk een bezoek aan de pitbox van dit zeer succesvolle team dat onder leiding staat van de Belgische teambaas Werner Daemen, die dit weekend voor het eerst in de IDM historie zijn drie Superbike 1000 coureurs gebroederlijk op nummer 1,2 en 3 op het podium zag staan. Superbike 1000 coureur Danny de Boer en Yamaha YZF-R3 coureur Mieke Abbink kwamen voor een ‘Meet & Greet’ op bezoek in de hospitality van Stichting Happy Smile. Foto’s werden gemaakt en handtekeningen uitgedeeld.

Rond op de paddock brachten we een bezoek aan het zijspanteam van Talens Sidecar Racing. Bij het team zijn we met gezinnen altijd welkom voor de nodige uitleg over de motorsport en in het bijzonder de zijspanracerij. Kinderen mogen steevast plaats nemen in het ‘span’ en als de tijd en omstandigheden het toelaten even meerijden op de paddock. Ook het 4 Holland Team werd bezocht. Mieke Abbink en haar monteur en vaste begeleider Henny Boerman gaven de nodige uitleg over het racen met een Yamaha YZF-R3 en de techniek achter deze racer.

Een bezoek als VIP aan een circuit kan natuurlijk niet zonder ronde over de racebaan. Het circuit in Oschersleben is 3.67 kilometer lang en deze werd met de gezinnen verkend op de golfkar en e-step. De kinderen mochten zelf het gaspedaal en stuur overnemen. Als dagsluiting werden de gasten met de Happy Smile Longliner terug gebracht naar het hotel in Maagdenburg.

De zondag stond in het teken van de races. Beide races van de Superbike werden bekeken en de coureurs van het Van Zon-Remeha-BMW en uiteraard Mieke Abbink in de Supersport 300 werden luidkeels aangemoedigd.

Racecontrole, het hart van Motorsport Arena Oschersleben, werd eveneens bezocht. Een boeiende uitleg van wat er allemaal komt kijken om een wedstrijd te leiden. De kartbaan van het circuit werd nog even ‘onveilig’ gemaakt met de Segways en tijdens de lunch liet de kleinste telg van het gezelschap zien dat zij het hele bord leeg kon eten. Lieke won hiermee de ‘alles-op’ trofee. De laatste races werden bekeken, samen wat gedronken om daarna voldaan afscheid te nemen van de Happy Smile crew.