Gasten Villa Vita genieten tijdens Jack’s Racing Day

ASSEN – Afgelopen weekend konden ruim 35.000 raceliefhebbers hun hart ophalen tijdens Jack’s Racing Day. Het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace evenement van Europa op het TT Circuit Assen.

In deze moeilijke tijden waarin Covid-19 nog steeds heerst, is het voor Stichting Happy Smile bijna ondoenlijk om verantwoord met onze doelgroep als gast aanwezig te zijn bij grote evenementen op het TT Circuit van Assen dan wel elders in Europa. Het bleek met de Jack’s Racing Day wel mogelijk dit ‘veilig’ met jongvolwassenen te doen en deze vonden we in Villa Vita. Zij bieden 24/7 zorg en begeleiding aan mensen met een beperking.

Zaterdag was de bewonersgroep van Villa Vita aanwezig in onze VIP box om te genieten van het racespektakel dat op de agenda stond van de Jack’s Racing Day. Even na tienen stond het kleine gezelschap uit Emmer-Compascuum voor de deur van de Happy Smile VIP box. Na ontvangst met koffie en koek zijn we direct een rondje gaan maken op de paddock. Hier deden de gasten direct kennis op ‘hoe het eraan toegaat’ achter de schermen in de racerij. Formule wagens werden bekeken. Er werd plaats genomen in een heuse Dakar truck van Aad van Velsen. De woestijn-buggy van Tim en Tom Coronel en uiteraard gingen we op handtekeningsjacht bij diverse coureurs.

Naast deze mooie paddocktour werden de races ook aandachtig bekeken. De snelheid en het bijhorende geluid imponeerde onze gasten zichtbaar. Zeker toen de 900 pk sterke Formule 1-bolide van Toyota de baan op reed met aan het stuur niemand minder dan oud F1 coureur Ralf Schumacher. De Duitse coureur ging in zijn actieve Formule 1 jaren (1997-2007) 182 keer van start. Behaalde zes overwinningen en stond in totaal zeven- en twintig keer op het podium.

Ondanks hun korte aanwezigheid heeft de groep volop genoten om na een heerlijke lunch weer huiswaarts te keren met veel opgedane indrukken en pracht verhalen.

Door ons te volgen op Facebook blijft u op de hoogte van alle laatste nieuwtjes. Sinds seizoen 2017 plaatsen we alle foto’s die gemaakt worden tijdens een evenement met gezinnen op Facebook in fotoalbums geplaatst worden. U kunt hier de foto’s, die u graag zelf in bezit wilt hebben, vrij van rechten vandaan halen.

Populair nieuws

Volgend event

IDM Oschersleben (DE)

In het weekend van 20 tot en met 22 mei 2022 verwelkomt ‘Motorsport Arena Oschersleben’ in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt het IDM Superbike gezelschap

Foto's die wij maken tijdens evenementen plaatsen wij vanaf seizoen 2017 op Facebook