IDM seizoen succesvol afgesloten in Hockenheim

Afgelopen weekend is op de Duitse Hockenheimring het IDM seizoen afgesloten. De laatste races in een cyclus van zeven, in het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft, werd door het alpha Racing-Van Zon-BMW Team met een kampioensbeker beklonken. Het raceteam onder leiding van Werner Daemen werd het afgelopen seizoen wederom gefaciliteerd door Stichting Happy Smile.

Elke races stond de hospitalitytent uitgestald op een paddock om zowel het raceteam als ook gezinnen met een ernstig ziek kind of kind met een ernstige beperking een onderkomen te geven tijdens een IDM raceweekend.

Op het circuit van Hockenheim waren vijf gezinnen te gast en getuigen van de grote finale op de 4,574 kilometer lange ‘Rennstrecke’. Niet alleen de IDM Superbike races werden bekeken, maar ook de IDM Supersport 300 volgden de aanwezige VIP gasten. In de laatste races acteert de 15-jarige Mieke Abbink die ook tijdens een zogeheten ‘meet & greet’ acte de présence gaf. Dit deed ze samen met IDM Superbike coureur Pepijn Bijsterbosch. Samen gaven ze uitleg over de motorsport en het racen in het algemeen.

Niet alleen de races stonden op de agenda. Judoka Gerrit Bijsterbosch (derde dan) gaf de dappere Odile een privéles. Het Motor-Sport Museum gelegen op het circuit werd bezocht en de grootste collectie race motoren van Europa konden de VIP’s naast de nodige DTM en F2 en F1 bolides aanschouwen. Pitboxen, enkele raceteams en de pitstraat werden bezocht, er werd geposeerd op de ‘starting grid’, de Mercedes VIP lounge werd aangedaan en noemenswaardig is dat de uitstapjes op het circuit werden begeleid door Henk Iwema die de nodige uitleg gaf aan de aanwezigen over de motorsport. Met het hoogtepunt van de dag, zelf een ronde rijden op het circuit in een golfkar, werd een prachtige beleving op een roemrucht racecircuit afgesloten. Voor gezelligheid werd ook tijd ingeruimd. Een optreden van Melvin ontroerden menig crewlid. Liedjes van André Hazes galmden door de hospitality van Stichting Happy Smile. In de avond werden de kinderen met de Scania Longliner van Stichting Happy Smile terug gereden naar het hotel.

Tijdens het weekend werd ook nog een weddenschap ingelost. Als Geert Prins zich liet schminken tijdens het IDM in Hockenheim kreeg Stichting Happy Smile een donatie van € 250,- van Arie en Gea Luttels. Dit bedrag werd dezelfde dag verdubbeld door de Familie Abbink.  Een extra grote verrassing was het feit dat Stichting Happy Smile maar liefst 27 zelf gebakken taarten kreeg aangeboden. Dit van een club dames die in de nabijheid wonen van het circuit. Het hele team en alle genodigden hebben hier kostelijk en dankbaar van genoten.

Tot slot werd de gehele crew van de IDM organisatie door alle kinderen in het zonnetje gezet. Van onze kleine VIP’s kreeg de IDM-crew als dank een felbegeerd Happy Smile beertje aangeboden.

Zondagmiddag trokken de genodigden weer huiswaarts met een rugzak vol mooie avonturen en herinneringen. Met heel veel  Happy Smile’s kan worden terug gekeken op dit fantastische en succesvolle IDM weekend.

Volgend seizoen bezoeken we wederom met gezinnen het IDM. Een tipje van de sluier: De Superbike klasse zal in het weekend van 19 tot en met 21 juli 2019 een wedstrijd rijden tijdens de Truck GP op de Nürburgring. Spektakel gegarandeerd!

Door ons te volgen op Facebook blijft u op de hoogte van alle laatste nieuwtjes. Sinds seizoen 2017 plaatsen we alle foto’s die gemaakt worden tijdens een evenement met gezinnen op Facebook in fotoalbums geplaatst worden. U kunt hier de foto’s, die u graag zelf in bezit wilt hebben, vrij van rechten vandaan halen.

Populair nieuws

Volgend event

IDM Oschersleben (DE)

In het weekend van 2 tot en met 4 juni 2023 verwelkomt ‘Motorsport Arena Oschersleben’ in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft

Foto's die wij maken tijdens evenementen plaatsen wij vanaf seizoen 2017 op Facebook