Koud WK Superbike weekend TT Circuit Assen

ASSEN – Ruim dertigduizend bezoekers bezochten afgelopen weekend de WK Superbike races op het TT Circuit van Assen dat evenals een groot deel van Noord-Nederland geteisterd werd door winterse weersomstandigheden. De temperatuur kwam gemiddeld uit op zo’n acht graden en tijdens de winterse buien daalde het kwik in de middag tot vier graden boven nul.

Superbike coureurs Alvaro Bautista, Michael van der Mark en Markus Reiterberger kwalificeerden zich zaterdag op het TT Circuit allen op de eerste startrij voor de eerste WorldSBK race van de Motul Dutch Round. De race ging echter niet door vanwege de uitzonderlijke weersomstandigheden. De wedstrijdleiding besloot dat de eerste WK Superbike race op zaterdag definitief werd afgelast. Dit tot grote teleurstelling bij het publiek, maar ook bij de genodigden van Stichting Happy Smile die vol verwachting zaten te wachten op het start signaal van de eerste WorldSBK race.

Gelukkig biedt het programma van Stichting Happy Smile meer dan alleen races kijken. Zo konden de aanwezige gezinnen op zaterdag en zondag mee de paddock op voor een zogeheten ‘paddocktour’ onder leiding van Henk Iwema. Diverse coureurs zoals Jonathan Rea, Marco Melandri, Tom Sykes, en Randy Krummenacher werden aangeschoten om te poseren met de aanwezige kinderen. Ook in de VIP box werden enkele Nederlandse coureurs geïnterviewd waaronder NSF 100 Cup winnaar en racetalent Nick Roelfsema, maar ook Walid Khan, Kevin Mijwaart, Mieke Abbink en voormalig Moto3 coureur en huidig IJsspeedway coureur Jasper Iwema.

Ook namen we een kijkje in de pitbox van het BMW Motorrad Racing Team waar Markus Reiterberger uitgebreid op de foto ging met alle kinderen en zij ook plaats mochten nemen op zijn top drie machine. Dit deden we ook bij de Nederlandse SSP300 coureur Victor Steeman van het Freudenberg racingteam en op diverse motoren zoals die van meervoudig wereldkampioen Jonathan Rea en de Yamaha van Pata Yamaha coureur Michael van der Mark. De Rotterdamse WK Superbike coureur Van der Mark stond zondag twee keer op het podium in Assen. Alvaro Bautista pakte twee keer de zege.