MotoGP TT Truck Run was in één woord fantastisch

MotoGP TT Truck Run was in één woord fantastisch

EMMEN – Maandagavond 20 juni jongstleden trok een bonte stoet van MotoGP, Moto2 en Moto3 team trucks door een groot deel van Drenthe. Aan boord een ernstig ziek kind of een kind met een ernstige beperking die naast de chauffeur plaats mocht nemen samen met een begeleider. Het werd een rit om nooit te vergeten.

Die maandagmorgen waren de chauffeurs van de imposante vrachtwagens al in alle vroegte vertrokken vanaf de Sachsenring in het Duitse Hohenstein-Ernstthal. Met een rit van ruim 600 kilometer voor de boeg naar Emmen, waar men in de middag werd verwacht op het immense terrein van WSG (Well Services Group). Aldaar aangekomen konden de chauffeurs even op adem komen en gebruik maken van het BBQ buffet. Tevens was er ruimte om kennis te maken met alle aanwezige kinderen en hun ouders.

Nadat iedereen gebruik had gemaakt van het BBQ buffet, het geweldige optreden van de band ‘Mooi Wark’ gingen de genodigden samen op de foto om vervolgens aanstalten te maken om de vrachtwagens te bemannen en te vertrekken richting het TT Circuit in Assen.

Rond de klok van 18:30 uur vertrok het konvooi om via het centrum van Emmen koers te zetten naar de ‘Cathedral of Speed’ in Assen. Langs de route, die via Schoonoord, Schoonloo, Grolloo en Rolde naar Assen liep, stonden duizenden toeschouwers te zwaaien naar de kinderen in de trucks. Voor vele een emotioneel gezicht, er werd regelmatig een traantje weggepinkt door zowel het publiek langs de route als bij de chauffeurs, zo imposant.

Aangekomen bij het TT Circuit werd het konvooi onthaald door honderden motorrijders die een ware erehaag hadden gevormd voor de truckers en de kinderen die de trucks bemanden. Vervolgens draaiden de stoet van ruim twee kilometer lengte het “heilige” asfalt van het TT Circuit op om nog eens twee ronden over de baan te rijden. Zwaaiende mensen en heel veel media aandacht viel hen ten deel.

De beleving van deze dag is niet volledig op papier te krijgen. Het was mooi, fantastisch, geweldig, onvergetelijk, adembenemend, imposant, ontroerend, emotioneel….uniek!

Het hele team van Stichting Happy Smile wil alle gezinnen bedanken voor hun aanwezigheid, een groot dankbaar gebaar naar alle truckers van de MotoGP, Moto2, Moto3 en serviceteams. De inzet van alle verkeerbegeleiders, het harde werken van de vrijwilligers en personeel van WSG, Brandweer Emmen en Schoonoord, Gemeenten Assen, Emmen, Aa en Hunze en Coevorden, Mooi Wark, aanwezige media, dames van de EHBO, Dorna en IRTA en uiteraard het TT Circuit Assen.

Een hartelijk dank aan alle sponsoren die dit evenement mogelijk hebben gemaakt:

WSG (Well Services Group) – Emmen
Reclamekanon – Staphorst
MSC – Coevorden
Hoekstra (portofoons) – Gorredijk
Slagerij Klaas Kuipers – Klazienaveen
DEV Hekwerken – Emmen
Quick Reclame – Emmen
Bruut Catering – Klazienaveen
Bakkerij Bos – Klazienaveen
Jens Security – Emmen
Racesport.nl
Wesseling / BW Rent – Emmen
Verwer Marktkramen Verhuur
SEVO Evenement Ondersteuning

Foto: © Marco Loman

Door ons te volgen op Facebook blijft u op de hoogte van alle laatste nieuwtjes. Sinds seizoen 2017 plaatsen we alle foto’s die gemaakt worden tijdens een evenement met gezinnen op Facebook in fotoalbums geplaatst worden. U kunt hier de foto’s, die u graag zelf in bezit wilt hebben, vrij van rechten vandaan halen.

Populair nieuws

Volgend event

IDM Oschersleben (DE)

In het weekend van 2 tot en met 4 juni 2023 verwelkomt ‘Motorsport Arena Oschersleben’ in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft

Foto's die wij maken tijdens evenementen plaatsen wij vanaf seizoen 2017 op Facebook