MXGP Assen ‘Grote Prijs van Nederland’

Meer dan 22.000 kuub zand, ruim 30.000 bezoekers, ronkende motoren en heel veel modder: Dat waren zondag 28 augustus 2016 de ingrediënten voor de ‘Grote Prijs van Nederland’ tijdens de Wereldkampioenschap Motorcross verreden op het TT Circuit van Assen.

Stichting Happy Smile had tijdens dit MXGP weekend in totaal 13 gezinnen te gast die vanuit de VIP box het spektakel konden gadeslaan. Niet alleen konden de gasten genieten van de races, maar op het programma stonden meerdere activiteiten zoals een bezoek aan de brandweer op het TT Circuit, maar we namen ook een kijkje in een Leopard 2 bergingstank en een CV90 infanteriegevechtsvoertuig van de landmacht. Voor menig kind een spannend avontuur, maar het werd (zaterdag) nog spannender toen de aanwezige kinderen plaats mochten nemen op een heuse crossmotor of een quad bij de Junior Riding Experience. Van MXGP trainer Bryan Zuidinga en zijn medewerkers kregen de kinderen een spoedcursus motorrijden waarna ze zelf de gas- en remhendel mochten bedienen om daarna hun kunsten te vertonen op de ‘Experience Racetrack’ en het mag gezegd worden…er zat zowaar racetalent tussen. Sharon die op de Yamaha quad haar bekwaamheid toonde en een persoonlijk ronde record liet klokken. Haar neef Robbert ging echter met de eer aan de haal, want hij werd in deze onvergetelijke race eerste.

Nieuwsgierig naar het gebeuren elders op het circuit maakte we op beide dagen een paddocktour. Een wandeling over de enorme ruimte achter de pitboxen van het TT Circuit. Daar bevinden zich de trucks, hospitality units, motorhomes van teams, bandenleveranciers en andere sponsors van het event en uiteraard de coureurs. Met alle kinderen en de begeleiders en/of ouders namen we een kijkje bij onder anderen het HSF Logistics Motorsport Team, waar teammanager Martin van Genderen samen met coureur Brian Bogers ons alle ins- en outs lieten weten van de motorcross. Ook werd de stand en hospitality van Yamaha aangedaan waar de kinderen diverse gesigneerde posters kon afhalen en een heerlijk drankje te wachten stond…..en over posters gesproken. Alle kinderen verzamelde gretig de posters die voor de tenten van de teams stonden uitgestald. De ‘kleine’ Stijn nam af en toe zelfs twee exemplaren mee bij een stand. Dit voor zijn grote liefde Hanna-Laura. De vijfjarige Stijn wil ze cadeau doen aan zijn vriendinnetje.

Op zondag was er tijd ingeruimd voor een ‘Meet and Greet’. De Rotterdamse coureur Bo Bendsneyder van het Red Bull KTM Ajo team vertelde over de wegracerij en zijn verrichtingen als motorcoureur in de WK Moto3 klasse. De gezinnen gingen na afloop van het vraaggesprek met Bo op de foto en handtekeningen werden uitgedeeld.

De gezinnen genoten van de races, wat op de tweede dag nogal wat spektakel met zich mee bracht. Fikse regen- en onweersbuien boven de ‘The Cathedral of Speed’ veranderden de tijdelijke crossbaan in een spekgladde modderpool. Menig motorcoureur zakte met zijn machine diep de blubber in. Tweevoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings, die op Assen z’n rentree maakte na een sleutelbeenbreuk, won meteen weer in de MX2-klasse. In de eerste manche moest hij Thomas Covington nog voor zich dulden, maar de tweede manche was voor de Brabander die één staat in het WK klassement. In de MXGP, de koningsklasse van de motorcross, stond de Nederlandse crosser Glenn Coldenhoff twee keer op het podium. Zowel in de eerste als in de tweede manche werd hij derde. Ook bij de vrouwen was er succes voor Nederland. Nancy van de Ven uit Vlissingen won de tweede race bij de vrouwen.

Tevreden en met een ‘goodiebag’ vol posters, maar vooral mooie herinneringen vertrokken de gezinnen moe maar voldaan huiswaarts.

Door ons te volgen op Facebook blijft u op de hoogte van alle laatste nieuwtjes. Sinds seizoen 2017 plaatsen we alle foto’s die gemaakt worden tijdens een evenement met gezinnen op Facebook in fotoalbums geplaatst worden. U kunt hier de foto’s, die u graag zelf in bezit wilt hebben, vrij van rechten vandaan halen.

Populair nieuws

Volgend event

WK Superbike 2023 Assen

De WK Superbike in Assen is uitgegroeid tot één van de topevenementen van het jaar. Van 21 tot en met 23 april 2023 voor de 31ste keer de WK Superbike

Foto's die wij maken tijdens evenementen plaatsen wij vanaf seizoen 2017 op Facebook