Peter Gillis “Foxwild van oude motoren”

ASTEN – Peter Gillis, wie kent hem tegenwoordig niet! In 1986 is de geboren Brabander gestart als ondernemer en inmiddels is zijn Oostappen Groep Vakantieparken één van de grootste particuliere recreatiebedrijven in de Benelux. Landelijk werd hij bekend door onder anderen de WNL-documentaire Vakantie voor Iedereen, maar tot BN’er werd hij pas gebombardeerd nadat SBS6 in augustus 2020 van start ging met de realityserie Familie Gillis: Massa is Kassa.

Minder bekend is Gillis passie. Hij verzamelt al jaren prachtige slotmachines en jukeboxen. De collectie is ondertussen al zover uitgegroeid dat Peter er een heus museum mee zou kunnen vullen. Het houdt echter niet op bij deze indrukwekkende collecties. Naast zijn passie voor slotmachines en jukeboxen heeft Peter namelijk een exclusieve verzameling van oude motoren waarin zijn voorliefde gaat naar Harley-Davidson ’s en Indian motoren.

Peter Gillis | Motorliefhebber met passie
Peter Gillis

Uiteraard zijn we van Stichting Happy Smile altijd benieuwd naar een prachtig verhaal als we de connectie kunnen leggen met motoren en motorsport. Aan onze redacteur verteld Peter exclusief over zijn passie voor motoren.

“Momenteel heb ik een collectie van ruim 120 motoren waaronder veel Harley-Davidson’s, Indian’s en één Pierce en één Henderson”, zo laat Peter weten. Zijn passie voor motoren is begonnen toen hij slotmachines en jukeboxen begon te verzamelen. “Ik zeg maar zo bewaren is sparen”.

De oudste motor uit zijn collectie is een Harley-Davidson uit 1909, een ritje op één van de prachtige oude motoren zit er echter voor Peter niet in. “Ik rij niet op de oude motoren die ik heb staan. Daarvoor zijn ze veel te kostbaar. Ik rij zelf een nieuwe Harley-Davidson Fat Boy”. Peter heeft tussen de immense verzameling ook een aantal oude race-motoren staan. Je zult dan ook verwachten dat Peter de huidige lijn motoren en de motorsport op de voet volgt. “Nee, helaas volg ik dat niet, ben er ook nooit aan toegekomen om bijvoorbeeld naar de TT in Assen te gaan”.

Op de vraag wat Peter nog te wensen heeft naast zijn drukke leven als eigenaar van tien grote vakantieparken gaf hij het volgende antwoord. “Gezondheid dat is nummer één”.

Tot slot kunnen we verklappen dat Peter Gillis vanaf mei weer terug is met een nieuw seizoen van de realityserie ‘Massa is Kassa’ op de maandagavond van SBS6. Daarnaast heeft Peter aan Stichting Happy Smile het aanbod gedaan om een aantal gezinnen een gratis weekendje vakantie aan te bieden op één van zijn parken. Binnenkort meer daarover!

Peter (en Nicol)! Namens de hele crew van Stichting Happy Smile bedankt!

Onderstaand een kleine greep uit de collectie oude motoren van Peter Gillis

Door ons te volgen op Facebook blijft u op de hoogte van alle laatste nieuwtjes. Sinds seizoen 2017 plaatsen we alle foto’s die gemaakt worden tijdens een evenement met gezinnen op Facebook in fotoalbums geplaatst worden. U kunt hier de foto’s, die u graag zelf in bezit wilt hebben, vrij van rechten vandaan halen.

Populair nieuws

Volgend event

90ste Dutch TT Assen

De 90ste Dutch TT 2021 is meer dan een motorrace bezoeken. Het is onvergetelijke motorsport beleving. Dé TT is meer dan een motorrace bezoeken