Dutch TT Assen 2021

90ste Dutch TT Assen

90ste editie Dutch TT Assen is van vrijdag 25 tot en met zondag 27 juni 2021. Door de gevolgen van de wereldwijde corona crisis is de 90ste TT Assen verplaatst naar 27 juni 2021. De verplaatsing van de 90ste TT betekent dat de TT voor het eerst in 75 jaar niet op de geplande datum wordt verreden. Sinds 1925 heeft de TT, met uitzondering van de oorlogsjaren 1940 – 1945, altijd op de kalender gestaan. De MotoGP met rijders als Valentino Rossi, Jack Miller, Joan Mir, Fabio Quartararo en Johann Zarco, is natuurlijk het absolute hoogtepunt van de traditionele Dutch TT, maar de liefhebbers genieten evenzeer van de verbeten strijd in de Moto2, met onze ambassadeur Bo Bendsneyder en de Moto3 klasse. Ook Happy Smile ambassadeur Jasper Iwema komt dit jaar weer in actie tijdens de TT. Hij komt uit in de MotoE voor het Pons Racing 80 Team. De Dutch TT: onvergetelijke motorsport met emotie. De TT meemaken is meer dan een motorrace bezoeken: de TT beleeft u!

AANMELDEN VOOR DIT EVENEMENT WAS WEGENS COVID-19 HELAAS NIET MOGELIJK!

Let op! Lees voor aanmelding eerst zorgvuldig onze voorwaarden om teleurstelling te voorkomen.

De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. Naast de races, die zijn te volgen vanaf het VIP balkon, vindt er veelal een paddock-tour en een ‘meet & greet’ plaats met bekende coureurs.

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder anderen de Dutch TT, WK Superbike, Jack’s Racing Day, IDM Superbike en de DTM. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over de Dutch TT Assen? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

• Het TT Circuit het enige circuit in de wereld is waar sinds het ontstaan van het officiële wereldkampioenschap, in 1949, jaarlijks een WK-wedstrijd wordt gehouden.
  • Editie 2019 in totaal 167.500 bezoekers trok over het gehele weekend
  • De eerste Dutch TT werd gehouden op zaterdag 11 juli 1925. Het circuit was 28,4 km tussen Rolde (start/finish), Borger en Schoonloo.
  • Het TT Circuit pas in 1992 zijn permanente status kreeg. Tot die tijd was een deel van het circuit openbare weg.

Te gast als VIP

De diverse VIP-dagen worden georganiseerd door Stichting Happy Smile tijdens evenementen op het TT Circuit te Assen, maar ook op andere evenementen in Nederland, België en Duitsland. De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. De gezinnen zitten altijd op de eerste rang tijdens bijvoorbeeld de Dutch TT, WK Superbike, de Jack’s Racing Day, IDM Superbike, DTM en Hankook Finale Races en andere afwisselende evenementen. Naast de races, die te volgen zijn vanaf ons VIP-balkon, vindt er veelal een zogeheten paddock-tour en een ‘Meet and Greet’ plaats met één of meerdere coureurs.

Beleef een dag of weekend als VIP-gast op een circuit in Europa