TT Assen 2022

92ste Dutch TT Assen

De 92ste editie Dutch TT Assen is van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni 2023. Sinds 1925 heeft de TT, met uitzondering van de oorlogsjaren 1940 – 1945, altijd op de kalender gestaan. De MotoGP met rijders zoals Francesco Bagnaia, Fabio Quartararo, Marco Bezzecchi, Jack Miller en de broers Álex Márquez en Marc Márquez, is natuurlijk het absolute hoogtepunt van de traditionele Dutch TT, maar de liefhebbers genieten evenzeer van de verbeten strijd in de Moto2 en de Moto3 klasse.

De Dutch TT is het grootste mondiale motorsport evenement van ons land, beleef met het hele gezin méér dan alleen spannende races kijken vanuit de Happy Smile VIP box met uitzicht op de beroemde ‘Geert Timmer Bocht’. Ga met ons mee en neem een kijkje achter de schermen bij een topteam(s). Rondleiding met uitleg op de paddock en misschien ontmoet je wel wereldberoemde coureurs, score je handtekeningen en foto’s! Stel vragen tijdens de ‘Meet & Greet’ en neem plaats op een echte racemotor, geniet van een heerlijke lunch…etc, etc, etc.

De Dutch TT: Onvergetelijke motorsport met emotie. De TT meemaken is meer dan motorraces! Een dag vol beleving en onvergetelijke herinneringen! Een TTopdag!

Aanmelden voor dit evenement

AANMELDEN VOOR DE DUTCH TT ASSEN 2023 IS NIET MEER MOGELIJK

Let op! Lees voor aanmelding eerst zorgvuldig onze voorwaarden om teleurstelling te voorkomen.

  • Wanneer u, uw gezin opgeeft, dan weet u ook zeker dat u op die datum(s) vrij bent om naar het event te komen en niet op het laatst afzegt dat u bijvoorbeeld nog een verjaardag heeft staan, moest werken of dat één van uw gezinsleden nog moet voetballen etc. Vergeet niet dat wij héél véél moeite doen om u en uw gezin een leuke dag te bezorgen!
  • Bent u eerder te gast geweest bij Stichting Happy Smile tijdens de Dutch TT? Dan is de kans zéér klein dat we u deze editie ook zullen uitnodigen. Aanmeldingen van gezinnen die nog nooit te gast zijn geweest gaan te allen tijden voor!
  • Houd rekening met een volledig dagprogramma van circa 10:00 uur tot circa 16.30 uur.

De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. Naast de races, die zijn te volgen vanaf het VIP balkon, vindt er veelal een paddock-tour en een ‘meet & greet’ plaats met bekende coureur(s).

Gegevens evenement locatie

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder anderen de WK Superbike, Dutch TT, Jack’s Racing Day en IDM Superbike. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

TT Circuit,
De Haar 9,
9405 TE Assen.

Wetenswaardigheden evenement

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over de Dutch TT Assen? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

  • De MotoGP 2022 werd gewonnen door Francesco “Pecco” Bagnaia.
  • Het TT Circuit het enige circuit in de wereld is waar sinds het ontstaan van het officiële wereldkampioenschap, in 1949, jaarlijks een WK-wedstrijd wordt gehouden.
  • Editie 2022 in totaal 104.244 bezoekers trok op ‘race’ zondag.
  • De eerste Dutch TT werd gehouden op zaterdag 11 juli 1925. Het circuit was 28,4 km tussen Rolde (start/finish), Borger en Schoonloo.
  • Het TT Circuit pas in 1992 zijn permanente status kreeg. Tot die tijd was een deel van het circuit openbare weg.

Aanmelden

Alléén gezinnen met een ernstig ziek kind of een kind met een ernstige beperking komen in aanmerking voor één van onze evenementen. Als gezin bent u altijd welkom op de Happy Smile Familiedag die jaarlijks in september georganiseerd wordt. Aan een opgave kunnen geen rechten worden ontleent.

Te gast als VIP

De diverse VIP-dagen worden georganiseerd door Stichting Happy Smile tijdens evenementen op het TT Circuit te Assen, maar ook op andere evenementen in Nederland, België en Duitsland. De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. De gezinnen zitten altijd op de eerste rang tijdens bijvoorbeeld de WK Superbike, Dutch TT, Jack’s Racing Day, IDM Superbike en andere afwisselende evenementen. Naast de races, die te volgen zijn vanaf ons VIP-balkon, vindt er veelal een zogeheten paddock-tour en een ‘Meet and Greet’ plaats met één of meerdere coureurs.

Beleef een dag of weekend als VIP-gast op een circuit in Europa