Classic GP

Classic GP Assen 2023

Classic GP Assen zal u op 9 en 10 september 2023 een onvergetelijke impressies geven van een revolutionair raceverleden. Bijpraten met voormalige wereldberoemde racers zoals MotoGP legende Randy Mamola en Kevin Schwantz en hun crew, of gewoon dol zijn op het idee om race-erfgoed te bewonderen op een legendarisch racecircuit! Dat alles biedt de Classic GP Assen. Bewonder vanuit de Happy Smile VIP box races van weleer, zoals de C Supercup, vintage Le Mans-sportwagens en divisies die autoracen voor de massa mogelijk maakten met opgevoerde toerwagens uit de jaren ’70 en open éénzitters zoals de Formula VEE-klasse. Motorsportliefhebbers zullen zich vergapen aan meer dan 140 racemotoren van 34 merken uit 16 landen die opnieuw het ‘Circuit van Drenthe’ zullen trotseren. Op de Classic GP Assen zullen volledige grids van authentieke Grand Prix-motoren te zien zijn die ooit reden tijdens de TT, zoals de 125cc, 250cc, 350cc en 500cc klasse en u kunt een klassieke Superbike-race aanschouwen. De Jaguar R5 Formule 1 bolide komt ook naar de TABAC Classic GP. Klaas Zwart zal proberen met deze F1 wagen het ronde record in Assen te verbreken. Een dag vol legendarische auto- en motorsport! Dit mag je niet missen!

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk!

Let op! Evenementen van Stichting Happy Smile zijn alléén voor gezinnen met een ernstig ziek kind of kind met een ernstige beperking. Lees voor aanmelding eerst zorgvuldig onze voorwaarden om teleurstelling te voorkomen.

  • Wanneer u, uw gezin opgeeft, dan weet u ook zeker dat u op die datum(s) vrij bent om naar het event te komen en niet op het laatst afzegt dat u bijvoorbeeld nog een verjaardag heeft staan, moest werken of dat één van uw gezinsleden nog moet voetballen etc. Vergeet niet dat wij héél véél moeite doen om u en uw gezin een leuke dag te bezorgen!
  • Bent u eerder te gast geweest bij Stichting Happy Smile tijdens voorgaande editie van de Classic GP, dan is de kans zéér klein dat we u deze editie ook zullen uitnodigen. Aanmeldingen van gezinnen die nog nooit te gast zijn geweest gaan te allen tijden voor!

De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. Naast de races, die zijn te volgen vanaf het VIP balkon, vindt er veelal een paddock-tour en een ‘meet and greet’ plaats met bekende coureurs.

Gegevens evenement locatie

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder anderen de WK Superbike, Dutch TT, Jack’s Racing Day en IDM Superbike.  Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

TT Circuit,
De Haar 9,
9405 TE Assen.

Wetenswaardigheden evenement

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over het Classic GP Assen event? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

  • Meer dan 140 classic race motoren (34 merken).
  • Youngtimer Touring Car Challenge.
  • Grand Prix legendes uit de 125, 250, 350 en 500cc klasse.
  • Classic Superbike race.
  • Formula VEE bolides.
  • F1 aanval op ronde record.
  • Spot oud GP coureurs op de paddock.

Aanmelden

Alléén gezinnen met een ernstig ziek kind of een kind met een ernstige beperking komen in aanmerking voor één van onze evenementen. Als gezin bent u altijd welkom op de Happy Smile Familiedag die jaarlijks in september georganiseerd wordt. Aan een opgave kunnen geen rechten worden ontleent.

Te gast als VIP

De diverse VIP-dagen worden georganiseerd door Stichting Happy Smile tijdens evenementen op het TT Circuit te Assen, maar ook op andere evenementen in Nederland, België en Duitsland. De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. De gezinnen zitten altijd op de eerste rang tijdens bijvoorbeeld de WK Superbike, Dutch TT, Jack’s Racing Day, IDM Superbike en andere afwisselende evenementen. Naast de races, die te volgen zijn vanaf ons VIP-balkon, vindt er veelal een zogeheten paddock-tour en een ‘Meet and Greet’ plaats met één of meerdere coureurs.

Ben jij onze VIP-gast op een circuit in Nederland, België of Duitsland?