Robin Frijns Assen 2019 | © H. de Jong

DTM Assen

Het TT Circuit van Assen zal van 17 tot en met 19 september voor de derde keer het Deutsche Tourenwagen-Masters (DTM Assen) mogen verwelkomen. De DTM is in Europa één van de grootste en belangrijkste toerwagen kampioenschappen. Het wordt samen met het WTCC gezien als de Formule 1 van de toerwagens. De afkorting staat sinds 2000 voor Deutsche Tourenwagen-Masters. Daarvoor stond ze voor Deutsche Tourenwagen Meisterschaft. De DTM gaat in 2021 over op GT3 gebaseerde auto’s.Het weekend format blijft echter hetzelfde met twee races van 55 minuten. Daarnaast wordt het platform uitgebreid met vijf pijlers: DTM, DTM Trophy, DTM Electric, DTM Classic en DTM Esport. Kortom, spektakel gegarandeerd!

AANMELDEN VOOR DIT EVENEMENT IS WEGENS COVID-19 HELAAS NIET MOGELIJK!

Let op! Lees voor aanmelding eerst zorgvuldig onze voorwaarden om teleurstelling te voorkomen.

De DTM slaat vanaf 2021 een nieuwe weg in met een nieuw GT-reglement, waardoor er vanaf komend seizoen in de voormalige toerwagenklasse met GT3-bolides zal worden geracet. Het moet de raceklasse interessanter maken voor fabrikanten en publiek.

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder anderen de Dutch TT, WK Superbike, Jack’s Racing Day, IDM Superbike en de DTM. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over de Deutsche Tourenwagen-Masters? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

• De Duitse coureur Volker Strycek in 1984 de eerste DTM kampioen werd
  • Christijan Albers is de meest succesvolle Nederlander in DTM
  • De Duitse coureur René Rast met 353 punten het kampioenschap 2020 wist te winnen
  • De Nederlander Robin Frijns als derde het kampioenschap afsloot in 2020
  • Alexander Albon, in seizoen 2019/2020 ploeggenoot van Max Verstappen in de F1, dit jaar ook aan de start verschijnt

Te gast als VIP

De diverse VIP-dagen worden georganiseerd door Stichting Happy Smile tijdens evenementen op het TT Circuit te Assen, maar ook op andere evenementen in Nederland, België en Duitsland. De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. De gezinnen zitten altijd op de eerste rang tijdens bijvoorbeeld de Dutch TT, WK Superbike, de Jack’s Racing Day, IDM Superbike, DTM en Hankook Finale Races en andere afwisselende evenementen. Naast de races, die te volgen zijn vanaf ons VIP-balkon, vindt er veelal een zogeheten paddock-tour en een ‘Meet and Greet’ plaats met één of meerdere coureurs.

Beleef een dag of weekend als VIP-gast op een circuit in Europa