Superbike IDM Assen

IDM Superbike Assen

In het weekend van 13 tot en met 15 augustus 2021 verwelkomt het TT Circuit in Assen het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM). Zeg ‘Gutentag’ tegen de IDM Superbike Assen en het internationaal toptalent. Spot je favoriete motormerk op de grid. Ook in 2021 zijn alle grote merken present zoals Honda, Suzuki, Yamaha, Kawasaki en uiteraard BMW met het ‘Happy Smile’ EGS-alpha-Van Zon-BMW Team onder leiding van Werner Daemen.

AANMELDEN VOOR DIT EVENEMENT IS WEGENS COVID-19 HELAAS NIET MOGELIJK!

Let op! Lees voor aanmelding eerst zorgvuldig onze voorwaarden om teleurstelling te voorkomen.

Dit Superbike IDM evenement vindt plaats op het TT Circuit in Assen. Het huidige circuit heeft een lengte van 4545 meter en een breedte van 10 meter.

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder anderen de Dutch TT, WK Superbike, Jack’s Racing Day, IDM Superbike en de DTM. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over het Superbike IDM in Assen? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

• Vorig jaar (2020) won ex-Grand Prix coureur Jonas Folger het IDM Superbike 1000 kampioenschap.
  • Zes motormerken meedingen naar de prijzen t.w. Honda, Kawasaki, Suzuki, Yamaha, KTM en BMW.
  • In het bijprogramma rijden o.a. de Northern Talent Cup, de Pro Superstock Cup en de Twin Cup.
  • De Nederlandse coureur Pepijn Bijsterbosch in 2021 wederom uitkomt voor het voor het EGS-alpha-Van Zon-BMW Team.

Te gast als VIP

De diverse VIP-dagen worden georganiseerd door Stichting Happy Smile tijdens evenementen op het TT Circuit te Assen, maar ook op andere evenementen in Nederland, België en Duitsland. De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. De gezinnen zitten altijd op de eerste rang tijdens bijvoorbeeld de Dutch TT, WK Superbike, de Jack’s Racing Day, IDM Superbike, DTM en Hankook Finale Races en andere afwisselende evenementen. Naast de races, die te volgen zijn vanaf ons VIP-balkon, vindt er veelal een zogeheten paddock-tour en een ‘Meet and Greet’ plaats met één of meerdere coureurs.

Ben jij onze VIP-gast op een circuit in Nederland, België of Duitsland?