Superbike IDM Assen

IDM Superbike Assen

In het weekend van 13 – 14 augustus 2022 verwelkomt het TT Circuit in Assen het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM). Zeg ‘Gutentag’ tegen de IDM Superbike Assen en het internationaal toptalent. Spot je favoriete motormerk op de grid. Ook in 2022 zijn alle grote merken present zoals Honda, Suzuki, Yamaha, Kawasaki en uiteraard BMW met het ‘Happy Smile’ EGS-alpha-Van Zon-BMW Team onder leiding van Werner Daemen.

Aanmelden voor dit evenement

AANMELDEN VOOR DIT EVENEMENT IS HELAAS NOG NIET MOGELIJK!

Let op! Lees voor aanmelding eerst zorgvuldig onze voorwaarden om teleurstelling te voorkomen.

Dit Superbike IDM evenement vindt plaats op het TT Circuit in Assen. Het huidige circuit heeft een lengte van 4545 meter en een breedte van 10 meter.

Gegevens evenement locatie

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder anderen de WK Superbike, Dutch TT, Jack’s Racing Day en IDM Superbike. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

TT Circuit,
De Haar 9,
9405 TE Assen.

Wetenswaardigheden evenement

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over het Superbike IDM in Assen? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

  • In 2020 won ex-Grand Prix coureur Jonas Folger het IDM Superbike 1000 kampioenschap.
  • Zes motormerken meedingen naar de prijzen t.w. Honda, Kawasaki, Suzuki, Yamaha, KTM en BMW.
  • In het bijprogramma rijden o.a. de Northern Talent Cup, de Pro Superstock Cup en de Twin Cup.

Aanmelden

Alléén gezinnen met een ernstig ziek kind of een kind met een ernstige beperking komen in aanmerking voor één van onze evenementen. Als gezin bent u altijd welkom op de Happy Smile Familiedag die jaarlijks in september georganiseerd wordt. Aan een opgave kunnen geen rechten worden ontleent.

Te gast als VIP

De diverse VIP-dagen worden georganiseerd door Stichting Happy Smile tijdens evenementen op het TT Circuit te Assen, maar ook op andere evenementen in Nederland, België en Duitsland. De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. De gezinnen zitten altijd op de eerste rang tijdens bijvoorbeeld de WK Superbike, Dutch TT, Jack’s Racing Day, IDM Superbike en andere afwisselende evenementen. Naast de races, die te volgen zijn vanaf ons VIP-balkon, vindt er veelal een zogeheten paddock-tour en een ‘Meet and Greet’ plaats met één of meerdere coureurs.

Ben jij onze VIP-gast op een circuit in Nederland, België of Duitsland?