IDM Superbike Assen

IDM Superbike Assen

In het weekend van 18 tot en met 20 augustus 2023 verwelkomt het TT Circuit in Assen het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM). Zeg ‘Gutentag’ tegen de IDM Superbike Assen en het internationaal toptalent. Spot je favoriete motormerk op de grid. Ook in 2023 zijn alle grote merken present zoals Honda, Suzuki, Yamaha, Kawasaki en uiteraard BMW met het ‘Happy Smile’ BCC-Alpha-Van Zon-BMW Team onder leiding van Werner Daemen.

Het IDM Superbike weekend in Assen is niet alleen een wedstrijd bekijken op het hoogste Europees niveau, maar bovenal beleving. Motorsport achter de schermen ervaren, ooit zelf al eens op een echte racemotor gezeten? Ervaar hoe het is om op het circuit te rijden. Haal jij je rijbewijs? En héél véél meer!

Dit IDM Superbike weekend in Assen is inclusief twee volledig verzorgde overnachtingen.

Aanmelden voor dit evenement

AANMELDEN VOOR DIT EVENEMENT IS NOG NIET MOGELIJK!

Let op! Lees voor aanmelding eerst zorgvuldig onze voorwaarden om teleurstelling te voorkomen.

  • Wanneer u, uw gezin opgeeft, dan weet u ook zeker dat u op die datum(s) vrij bent om naar het event te komen en niet op het laatst afzegt dat u bijvoorbeeld nog een verjaardag heeft staan, moest werken of dat één van uw gezinsleden nog moet voetballen etc. Vergeet niet dat wij héél véél moeite doen om u en uw gezin een leuke dag te bezorgen!

De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. Naast de races, die zijn te volgen vanaf het VIP balkon, vindt er veelal een paddock-tour en een ‘meet and greet’ plaats met bekende coureurs.

Gegevens evenement locatie

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder anderen de WK Superbike, Dutch TT, Jack’s Racing Day en IDM Superbike. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

TT Circuit,
De Haar 9,
9405 TE Assen.

Wetenswaardigheden evenement

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over het Superbike IDM in Assen? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

  • Meervoudig IDM Superbike kampioen Markus Reiterberger (D) won ook in 2022 het kampioenschap.
  • In 2020 won ex-Grand Prix coureur Jonas Folger het IDM Superbike 1000 kampioenschap.
  • Zes motormerken meedingen naar de prijzen t.w. Honda, Kawasaki, Suzuki, Yamaha, KTM en BMW.
  • In het bijprogramma rijden o.a. de Northern Talent Cup, de Pro Superstock Cup en de Twin Cup.

Aanmelden

Alléén gezinnen met een ernstig ziek kind of een kind met een ernstige beperking komen in aanmerking voor één van onze evenementen. Als gezin bent u altijd welkom op de Happy Smile Familiedag die jaarlijks in september georganiseerd wordt. Aan een opgave kunnen geen rechten worden ontleent.

Te gast als VIP

De diverse VIP-dagen worden georganiseerd door Stichting Happy Smile tijdens evenementen op het TT Circuit te Assen, maar ook op andere evenementen in Nederland, België en Duitsland. De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. De gezinnen zitten altijd op de eerste rang tijdens bijvoorbeeld de WK Superbike, Dutch TT, Jack’s Racing Day, IDM Superbike en andere afwisselende evenementen. Naast de races, die te volgen zijn vanaf ons VIP-balkon, vindt er veelal een zogeheten paddock-tour en een ‘Meet and Greet’ plaats met één of meerdere coureurs.

Ben jij onze VIP-gast op een circuit in Nederland, België of Duitsland?