Hockenheim © H. de Jong

IDM Hockenheim (DE)

In het weekend van 22 september tot en met 24 september 2023 verwelkomt ‘Der Hockenheimring’ in het Duitse Baden-Württemberg het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM). Zeg ‘Gutentag’ tegen de Superbike IDM en het internationaal toptalent. Spot je favoriete motormerk op de grid. Ook in 2023 zijn alle grote merken present: KTM, Honda, Suzuki, Yamaha, Kawasaki en uiteraard BMW met het ‘Happy Smile’ BBC Racing Alpha Van Zon BMW Superbike Team onder leiding van Werner Daemen. Een IDM weekend op dit circuit is méér dan alleen races kijken. Verveling is er niet bij!

Dit Superbike IDM weekend in Hockenheim is inclusief twee volledig verzorgde overnachtingen.

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk!

Let op! Lees voor aanmelding eerst zorgvuldig onze voorwaarden om teleurstelling te voorkomen.

  • Wanneer u, uw gezin opgeeft, dan weet u ook zeker dat u op die datum(s) vrij bent om naar het event te komen en niet op het laatst afzegt dat u bijvoorbeeld nog een verjaardag heeft staan, moest werken of dat één van uw gezinsleden nog moet voetballen etc. Vergeet niet dat wij héél véél moeite doen om u en uw gezin een leuk weekend te bezorgen!
  • Bent u eerder te gast geweest bij Stichting Happy Smile tijdens een IDM Superbike (weekend), dan is aanmelden helaas niet mogelijk! Aanmeldingen van gezinnen die nog nooit te gast zijn geweest gaan te allen tijden voor.

Dit IDM weekend vindt plaats op ‘Der Hockenheimring’ in Hockenheim. Het circuit is circa 476 kilometer vanaf Utrecht gelegen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg.

Gegevens evenement locatie

In 2002 werd er een dragracebaan aangelegd en een nieuwe tribune. Ook werd het hele circuit verbouwd tot zijn huidige vorm. Het gehele project werd uitgevoerd door Hermann Tilke. De nieuwe baan is 4,574 km lang. De verbouwing van het circuit werd gedaan om Formule 1-auto’s meer inhaalkansen te geven en de snelheid te verlagen. De verbouwing kostte in totaal 62 miljoen euro. De laatste Grand Prix van Duitsland werd op 28 juli 2019 verreden en gewonnen door Max Verstappen.

Am Motodrom,
68766 Hockenheim,
Duitsland.

Wetenswaardigheden evenement

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over het IDM Superbike op de Hockenheimring? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

  • De Hockenheimring bestaat sinds 1932. De 12 kilometer lange baan werd toen naast races gebruikt als testcircuit voor automobielen van Mercedes-Benz en voor motoren van NSU.
  • In 1938 werd het circuit 7,69 km verkort en tot 1947 werd het de Kurpfalzring genoemd.
  • De Hockenheimring een prachtig Porsche Experience Center heeft.
  • De Superbike IDM in Hockenheim de finaleraces zijn van het seizoen 2023.

Aanmelden

Alléén gezinnen met een ernstig ziek kind of een kind met een ernstige beperking komen in aanmerking voor één van onze evenementen. Als gezin bent u altijd welkom op de Happy Smile Familiedag die jaarlijks in september georganiseerd wordt. Aan een opgave kunnen geen rechten worden ontleent.

Te gast als VIP

De diverse VIP-dagen worden georganiseerd door Stichting Happy Smile tijdens evenementen op het TT Circuit te Assen, maar ook op andere evenementen in Nederland, België en Duitsland. De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. De gezinnen zitten altijd op de eerste rang tijdens bijvoorbeeld de WK Superbike, Dutch TT, Jack’s Racing Day, IDM Superbike en andere afwisselende evenementen. Naast de races, die te volgen zijn vanaf ons VIP-balkon, vindt er veelal een zogeheten paddock-tour en een ‘Meet and Greet’ plaats met één of meerdere coureurs.

Beleef een dag of weekend als VIP-gast op een circuit in Europa