Jack's Drenthe Rally 2022

Jack’s Int. Drenthe Rally

Zaterdag 12 maart wordt voor het eerst in de geschiedenis op en rond het TT Circuit Assen in Drenthe een Internationale autorally verreden. Het evenement telt mee voor het Open Nederlandse Rally Kampioenschap 2022.

Er worden gedurende de dag drie maal vier proeven verreden op zowel verhard als onverhard terrein op en rond het TT Circuit. De start van de beide proeven op het TT Circuit  vindt plaats voor de Hoofdtribune. Alle deelnemers verblijven op de paddock van het TT Circuit waar de auto’s geprepareerd worden en vertrekken richting iedere proef en aan het einde van de dag worden hier tevens de kampioenen gehuldigd.

Jos Verstappen op deelnemerslijst

Voormalig Formule 1-coureur en 24 Uur van Le Mans LMP2-winnaar Jos Verstappen maakt op 26 februari 2022 zijn debuut als rallycoureur tijdens de Rally of Haspengouw in België. De vader van regerend Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen zal in een door DG Sport Competition geprepareerde Citroën C3 R5 (Rally2-auto) deelnemen aan de rally samen met de ervaren Belgische navigator Kris Botson.

Jos Verstappen had gehoopt afgelopen jaar in Assen zijn eerste rally te kunnen rijden, maar die werd vanwege corona geannuleerd en verplaatst naar 12 maart. Verstappen staat voor de Jack’s Int. Drenthe Rally op de voorlopige deelnemerslijst.

AANMELDEN VOOR DIT EVENEMENT IS NIET MEER MOGELIJK !

Let op! Lees voor aanmelding eerst zorgvuldig onze voorwaarden om teleurstelling te voorkomen.

De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. Naast de races, die zijn te volgen vanaf het VIP balkon, vindt er veelal een paddock-tour en een ‘meet & greet’ plaats met bekende coureurs.

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder anderen de WK Superbike, Dutch TT, Jack’s Racing Day en IDM Superbike. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over de Jack’s Int. Drenthe Rally? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

• Het Nederlands Kampioenschap Rally werd voor het eerst verreden in 1966. De eerste editie werd gewonnen door Han van der Heijden in een Alfa Romeo Giulia.
  • In de geschiedenis van het Nederlands Kampioenschap Rally hebben ook internationale wedstrijden meegeteld voor dit kampioenschap.
  • Tijdens de Jack’s Int. Drenthe Rally verschijnen ook klassiek rallyauto’s aan de start waaronder de Audi Coupé, Opel Ascona A, Opel Kadett GT/E, Talbot Sunbeam en de Mitsubishi Lancer 2000 Turbo.

Te gast als VIP

De diverse VIP-dagen worden georganiseerd door Stichting Happy Smile tijdens evenementen op het TT Circuit te Assen, maar ook op andere evenementen in Nederland, België en Duitsland. De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. De gezinnen zitten altijd op de eerste rang tijdens bijvoorbeeld de WK Superbike, Dutch TT, Jack’s Racing Day, IDM Superbike en andere afwisselende evenementen. Naast de races, die te volgen zijn vanaf ons VIP-balkon, vindt er veelal een zogeheten paddock-tour en een ‘Meet and Greet’ plaats met één of meerdere coureurs.

Ben jij onze VIP-gast op een circuit in Nederland, België of Duitsland?