Rally Drenthe Assen

Jack’s Int. Drenthe Rally

Zaterdag 12 maart wordt voor het eerst in de geschiedenis op en rond het TT Circuit Assen in Drenthe een Internationale autorally verreden. Het evenement telt mee voor het Open Nederlandse Rally Kampioenschap 2022.

Er worden gedurende de dag drie maal vier proeven verreden op zowel verhard als onverhard terrein op en rond het TT Circuit. De start van de beide proeven op het TT Circuit  vindt plaats voor de Hoofdtribune. Alle deelnemers verblijven op de paddock van het TT Circuit waar de auto’s geprepareerd worden en vertrekken richting iedere proef en aan het einde van de dag worden hier tevens de kampioenen gehuldigd.

AANMELDEN VOOR DIT EVENEMENT IS NOG NIET MOGELIJK !

De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. Naast de races, die zijn te volgen vanaf het VIP balkon, vindt er veelal een paddock-tour en een ‘meet & greet’ plaats met bekende coureurs.

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder anderen de Dutch TT, WK Superbike, Jack’s Racing Day, IDM Superbike en de DTM. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over de Jack’s Int. Drenthe Rally? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

Te gast als VIP

De diverse VIP-dagen worden georganiseerd door Stichting Happy Smile tijdens evenementen op het TT Circuit te Assen, maar ook op andere evenementen in Nederland, België en Duitsland. De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. De gezinnen zitten altijd op de eerste rang tijdens bijvoorbeeld de Dutch TT, WK Superbike, de Jack’s Racing Day, IDM Superbike, DTM en Hankook Finale Races en andere afwisselende evenementen. Naast de races, die te volgen zijn vanaf ons VIP-balkon, vindt er veelal een zogeheten paddock-tour en een ‘Meet and Greet’ plaats met één of meerdere coureurs.

Ben jij onze VIP-gast op een circuit in Nederland, België of Duitsland?