WK Superbike 2022

WK Superbike 2022 Assen

In het weekend van 22 tot en met 24 april 2022 zal voor de 30ste keer de WK Superbike worden verreden op het TT Circuit van Assen. De WK Superbike in Assen is uitgegroeid tot één van de topevenementen van het jaar. Meer dan 30.000 toeschouwers omringen tijdens dit raceweekend het TT Circuit.

AANMELDEN VOOR DIT EVENEMENT IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK!

Let op! Lees voor aanmelding eerst zorgvuldig onze voorwaarden om teleurstelling te voorkomen.

De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. Naast de races, die zijn te volgen vanaf het VIP balkon, vindt er veelal een paddock-tour en een ‘meet and greet’ plaats met bekende coureurs.

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder anderen de WK Superbike, Dutch TT, Jack’s Racing Day en IDM Superbike.  Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over het WK Superbike in Assen? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

• Het TT Circuit heeft een lengte van 4,542 km.
  • De WK Superbike voor de 30ste keer op het TT Circuit wordt verreden.
  • In 2019 kwamen 30.500 bezoekers naar de WK Superbike weekend in Assen.
  • Toprak Razgatlıoğlu WK Superbike Wereldkampioen 2021 is met 564 punten.
  • Het motormerk Ducati de meeste overwinningen ooit heeft behaald.

Te gast als VIP

De diverse VIP-dagen worden georganiseerd door Stichting Happy Smile tijdens evenementen op het TT Circuit te Assen, maar ook op andere evenementen in Nederland, België en Duitsland. De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. De gezinnen zitten altijd op de eerste rang tijdens bijvoorbeeld de WK Superbike, Dutch TT, Jack’s Racing Day, IDM Superbike en andere afwisselende evenementen. Naast de races, die te volgen zijn vanaf ons VIP-balkon, vindt er veelal een zogeheten paddock-tour en een ‘Meet and Greet’ plaats met één of meerdere coureurs.

Ben jij onze VIP-gast op een circuit in Nederland, België of Duitsland?