Dutch TT 2017 © H. de Jong

88ste Dutch TT Assen

Al jarenlang is de Dutch TT het grootste eendaagse sportevenement van Nederland. De 88ste editie is van vrijdag 29 tot en met zondag 1 juli 2018. De wedstrijddag op zondag was in 2016 en 2017 met 105.000 bezoekers uitverkocht. De MotoGP met rijders als Valentino Rossi, Marc Marquez en Jorge Lorenzo, is natuurlijk het absolute hoogtepunt van de traditionele Dutch TT, maar de liefhebbers genieten evenzeer van de verbeten strijd in de Moto2 en Moto3 klasse. De Dutch TT: onvergetelijke motorsport met emotie. De TT meemaken is meer dan een motorrace bezoeken: de TT beleeft u!

Wanneer u op ‘aanmelden’ klikt dient u even te wachten, dit i.v.m. een spambeveiliging. Enkele seconden later volgt ‘Klik op de link voor: Aanmelden evenement’. Vanaf dat moment kunt u zich aanmelden voor het betreffende evenement.

Indien u zich aanmeldt voor dit evenement gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

Medio april 2018 kunt u, uw als gezin aanmelden om de 88ste editie van de Dutch TT live mee te maken. Let op! Alléén gezinnen met een ernstig ziek kind of een kind met een ernstige beperking komen in aanmerking.

De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. Naast de races, die zijn te volgen vanaf het VIP balkon, vindt er veelal een paddock-tour en een ‘meet & greet’ plaats met bekende coureurs.

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder meer de Dutch TT, WK Superbike, British Superbikes, Truckstar Festival en de Gamma Racing Day. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over de Dutch TT Assen? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

• De 88e editie van de TT dit jaar voor het eerst in juli zal worden gehouden. Daarmee komt een einde aan de 38-jarenlange traditie van ‘de laatste zaterdag of zondag van juni’.
  • Zowel de editie van 2016 als 2017 waren met 105.000 bezoekers op de wedstrijddag uitverkocht.
  • De eerste Dutch TT werd gehouden op zaterdag 11 juli 1925. Het circuit was 28,4 km tussen Rolde (start/finish), Borger en Schoonloo.

Overige evenementen

Beleef een dag of weekend als VIP-gast op een circuit in Nederland, Duitsland of België