Marc Marquez Stichting Happy Smile

89ste Dutch TT Assen

Al jarenlang is de Dutch TT het grootste eendaagse sportevenement van Nederland. De 89ste editie is van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni 2019. De wedstrijddag op zondag werd in 2018 bezocht door 105.000 bezoekers en was hiermee evenals 2017 uitverkocht. De MotoGP met rijders als Valentino Rossi, Marc Marquez en Maverick Vinales, is natuurlijk het absolute hoogtepunt van de traditionele Dutch TT, maar de liefhebbers genieten evenzeer van de verbeten strijd in de Moto2 en Moto3 klasse. De Dutch TT: onvergetelijke motorsport met emotie. De TT meemaken is meer dan een motorrace bezoeken: de TT beleeft u!

Wanneer u op ‘aanmelden’ klikt dient u even te wachten, dit i.v.m. een spambeveiliging. Enkele seconden later volgt ‘Klik op de link voor: Aanmelden evenement’. Vanaf dat moment kunt u zich aanmelden voor het betreffende evenement.

AANMELDEN VOOR DIT EVENEMENT IS NOG NIET MOGELIJK !

De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. Naast de races, die zijn te volgen vanaf het VIP balkon, vindt er veelal een paddock-tour en een ‘meet & greet’ plaats met bekende coureurs.

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder meer de Dutch TT, WK Superbike, British Superbikes, Truckstar Festival en de Gamma Racing Day. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over de Dutch TT Assen? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

• Het TT Circuit het enige circuit in de wereld is waar sinds het ontstaan van het officiële wereldkampioenschap, in 1949, jaarlijks een WK-wedstrijd wordt gehouden.
  • Editie 2018 in totaal 160.000 bezoekers trok over het gehele weekend
  • De eerste Dutch TT werd gehouden op zaterdag 11 juli 1925. Het circuit was 28,4 km tussen Rolde (start/finish), Borger en Schoonloo.
  • Het TT Circuit pas in 1992 zijn permanente status kreeg. Tot die tijd was een deel van het circuit openbare weg.

Beleef een dag of weekend als VIP-gast op een circuit in Nederland, Duitsland of België