Dutch TT Assen 2020

90ste Dutch TT Assen

Al jarenlang is de Dutch TT het grootste eendaagse sportevenement van Nederland. De 90ste editie is van vrijdag 26 tot en met zondag 28 juni 2020. De wedstrijddag op zondag werd in 2019 bezocht door 105.000 bezoekers en was hiermee evenals de twee voorgaande jaren uitverkocht. De MotoGP met rijders als Valentino Rossi, Marc Marquez en Maverick Viñales, is natuurlijk het absolute hoogtepunt van de traditionele Dutch TT, maar de liefhebbers genieten evenzeer van de verbeten strijd in de Moto2 en Moto3 klasse. De Dutch TT: onvergetelijke motorsport met emotie. De TT meemaken is meer dan een motorrace bezoeken: de TT beleeft u!

Aanmelden voor dit evenement

AANMELDEN VOOR DIT EVENEMENT IS NOG NIET MOGELIJK!

De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. Naast de races, die zijn te volgen vanaf het VIP balkon, vindt er veelal een paddock-tour en een ‘meet & greet’ plaats met bekende coureurs.

Gegevens evenement locatie

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder meer de Dutch TT, WK Superbike, British Superbikes, Truckstar Festival en de Gamma Racing Day. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

TT Circuit,
De Haar 9,
9405 TE Assen.

Wetenswaardigheden evenement

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over de Dutch TT Assen? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

  • Het TT Circuit het enige circuit in de wereld is waar sinds het ontstaan van het officiële wereldkampioenschap, in 1949, jaarlijks een WK-wedstrijd wordt gehouden.
  • Editie 2019 in totaal 167.500 bezoekers trok over het gehele weekend
  • De eerste Dutch TT werd gehouden op zaterdag 11 juli 1925. Het circuit was 28,4 km tussen Rolde (start/finish), Borger en Schoonloo.
  • Het TT Circuit pas in 1992 zijn permanente status kreeg. Tot die tijd was een deel van het circuit openbare weg.

Aanmelden

Alléén gezinnen met een ernstig ziek kind of een kind met een ernstige beperking komen in aanmerking voor één van onze evenementen. Als gezin bent u altijd welkom op de Happy Smile Familiedag die jaarlijks in september georganiseerd wordt. Aan een opgave kunnen geen rechten worden ontleent.

Overige evenementen

Beleef een dag of weekend als VIP-gast op een circuit in Nederland, Duitsland of België