British Superbikes © H. de Jong

British Superbikes

Het is motorsport waar de fijnproevers van smullen: de British Superbikes. De BSB-racedag is in 2018 op zondag 30 september. De beste Britse coureurs racen die dag op het TT Circuit op het scherpst van de snede. Sensatie en spanning verzekerd!

De British Superbikes wordt vaak aangeduid als de zwaarste nationale titelstrijd. Dat het Circuit van Drenthe door de Britten is uitverkoren, om als enig circuit buiten de eigen landsgrenzen deze BSB-race te mogen organiseren, zegt veel over het vertrouwen in en de kwaliteit van de Dutch TT-organisatie. De race in Assen is de tweede van de laatste drie wedstrijden, die Showdown worden genoemd en waarbij bepaald wordt wie uiteindelijk kampioen wordt.

Wanneer u op ‘aanmelden’ klikt dient u even te wachten, dit i.v.m. een spambeveiliging. Enkele seconden later volgt ‘Klik op de link voor: Aanmelden evenement’. Vanaf dat moment kunt u zich aanmelden voor het betreffende evenement.

Indien u zich aanmeldt voor dit evenement gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

Medio juli 2018 kunt u, uw als gezin aanmelden voor de BSB om de 2018 editie live mee te maken. Let op! Alléén gezinnen met een ernstig ziek kind of een kind met een ernstige beperking komen in aanmerking.

De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. Naast de races, die zijn te volgen vanaf het VIP balkon, vindt er veelal een paddock-tour en een ‘meet and greet’ plaats met bekende coureurs.

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder meer de Dutch TT, WK Superbike, British Superbikes, Truckstar Festival en de Gamma Racing Day. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over het British Superbike in Assen? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

• MCE BSB ronde record van 1:36.904 in Assen staat op naam van Josh Brookes.
  • The British Superbike Championship wordt sinds 1988 verreden.
  • De 2016 finale op Brands Hatch werd live bekeken door 1,5 kijkers via Sky Sports.
  • De eerste BSB race in 1988 werd gewonnen door de Brit Darren Dixon.

Overige evenementen