Drone Festival Assen 2019

Drone Festival Assen

Op zaterdag 5 oktober 2019 vindt op het TT Circuit Assen het grootste outdoor drone festival van Europa plaats. Het evenement staat geheel in het teken van ontdekken, demonstraties, drone races, beleven en gezelligheid in een festival sfeer. Op het binnenterrein van het TT Circuit worden een aantal velden ingericht waar de bezoeker zelf actief aan de slag kan met drones en waar spectaculaire drone demonstraties worden gegeven. Demonstraties worden gegeven door onder andere defensie, hulpdiensten, foto- en filmdrones, vervoerders van pakketten, drones die gebruikt worden voor inspecties en vele anderen. Er wordt een speciale area ingericht waar de bezoeker zelf met drones kan vliegen.

Aanmelden voor dit evenement

Wanneer u op ‘aanmelden’ klikt dient u even te wachten, dit i.v.m. een spambeveiliging. Enkele seconden later volgt ‘Klik op de link voor: Aanmelden evenement’. Vanaf dat moment kunt u zich aanmelden voor het betreffende evenement.

AANMELDEN VOOR DIT EVENT IS NOG NIET MOGELIJK

Gedurende de dag zullen er door professionele drone raceteams een aantal drone races gehouden worden op het deel van het circuit dat voor de hoofdtribune langs loopt.

Gegevens evenement locatie

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder meer de Dutch TT, WK Superbike, British Superbikes, Truckstar Festival en de Gamma Racing Day. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

TT Circuit,
De Haar 9,
9405 TE Assen.

Wetenswaardigheden evenement

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over het Drone Festival in Assen? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

  • Het wordt de eerste editie van dit festival in Assen.
  • Een drone ook wel onbemand luchtvaartuig wordt genoemd.
  • In Nederland geldt een maximum van 120 meter hoogte van de model ‘drone’ vlieger met radiobesturing,
  • In België geldt een maximumhoogte van 15 meter.
  • Het snelheidsrecord van een zelfbouw ‘race’ drone staat op 289 kilometer per uur.

Aanmelden

Alléén gezinnen met een ernstig ziek kind of een kind met een ernstige beperking komen in aanmerking voor één van onze evenementen. Als gezin bent u altijd welkom op de Happy Smile Familiedag die jaarlijks in september georganiseerd wordt. Aan een opgave kunnen geen rechten worden ontleent.