DTM Assen

DTM Assen

Het TT Circuit van Assen zal van 19 tot en met 21 juli 2019 voor het eerst de bolides van het Deutsche Tourenwagen-Masters mogen verwelkomen. De DTM is in Europa een van de grootste en belangrijkste toerwagen kampioenschappen. Het wordt samen met het WTCC gezien als de Formule 1 van de toerwagens. De afkorting staat sinds 2000 voor Deutsche Tourenwagen-Masters. Daarvoor stond ze voor Deutsche Tourenwagen Meisterschaft. Naast de snelle DTM wagens komen ook de BOSS GP (oudere Formule 1 auto’s) bolides in actie. Tevens de W-Series, een opleidingsklasse speciaal voor vrouwelijke talenten, Formule 3, Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de Lotus Cup Europe in actie!

Aanmelden voor dit evenement

Wanneer u op ‘aanmelden’ klikt dient u even te wachten, dit i.v.m. een spambeveiliging. Enkele seconden later volgt ‘Klik op de link voor: Aanmelden evenement’. Vanaf dat moment kunt u zich aanmelden voor het betreffende evenement.

LET OP! Geef u alleen op als u de dag van het event zeker weet dat u kunt komen. Houd ook rekening met het feit dat u vroeg op pad zult moeten gaan richting het circuit in Assen!

AANMELDEN VOOR DIT EVENEMENT IS NIET MEER MOGELIJK!

De dit jaar ingezette trend van beroemde gastrijders wordt naar verwachting doorgezet. Onder anderen tweevoudig Champcar-kampioen en voormalig F1-coureur Alex Zanardi en vijfvoudig wereldkampioen Rally Sebastien Ogier traden met een ‘wildcard’ aan in DTM.

Gegevens evenement locatie

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder meer de Dutch TT, WK Superbike, British Superbikes, Truckstar Festival en de Gamma Racing Day. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

TT Circuit,
De Haar 9,
9405 TE Assen.

Wetenswaardigheden evenement

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over de Deutsche Tourenwagen-Masters? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

  • De Duitse coureur Volker Strycek in 1984 de eerste DTM kampioen werd
  • De Brit Gary Paffett testrijder van het Formule 1-team Williams F1 editie 2018 op naam schreef
  • Christijan Albers is de meest succesvolle Nederlander in DTM
  • In 2019 ook een Brits automerk meerijd in de DTM t.w. Aston Martin

Aanmelden

Alléén gezinnen met een ernstig ziek kind of een kind met een ernstige beperking komen in aanmerking voor één van onze evenementen. Als gezin bent u altijd welkom op de Happy Smile Familiedag die jaarlijks in september georganiseerd wordt. Aan een opgave kunnen geen rechten worden ontleent.

Mededeling i.v.m. Corona

Het kabinet heeft maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo zijn alle evenementen en samenkomsten tot 1 september verboden.  Vanzelfsprekend hebben wij al onze evenementen tot die datum gecanceld!

Stichting Happy Smile