Dutch TT 2016 © H. de Jong

Dutch TT Assen

Al jarenlang is de Dutch TT het grootste eendaagse sportevenement van Nederland. De 87e editie is van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni 2017. De wedstrijddag op zondag was in 2016 met 105.000 bezoekers uitverkocht. De MotoGP met rijders als Valentino Rossi, Marc Marquez en Jorge Lorenzo, is natuurlijk het absolute hoogtepunt van de traditionele Dutch TT, maar de liefhebbers genieten evenzeer van de verbeten strijd in de Moto2 en Moto3 klasse. De Dutch TT: onvergetelijke motorsport met emotie, die je moet beleven en ervaren. De TT meemaken is meer dan een motorrace bezoeken: de TT beleeft u!

DIT EVENEMENT IS VOLTOOID!

Wanneer u op ‘aanmelden’ klikt dient u even te wachten, dit i.v.m. een spambeveiliging. Enkele seconden later volgt ‘Klik op de link voor: Aanmelden evenement’. Vanaf dat moment kunt u zich aanmelden voor het betreffende evenement.

Indien u zich aanmeldt voor dit evenement gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

Ticket naam - event Kosten Aanmelden evenement
Dutch TT Assen - Vrijdag € 0 Tickets voor deze dag zijn NIET meer verkrijgbaar. Evenement (of dag) volgeboekt!

Ticket naam - event Kosten Aanmelden evenement
Dutch TT Assen - Zaterdag € 0 Tickets voor deze dag zijn NIET meer verkrijgbaar. Evenement (of dag) volgeboekt!
Dutch TT Assen - Zondag € 0 Tickets voor deze dag zijn NIET meer verkrijgbaar. Evenement (of dag) volgeboekt!

De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. Naast de races, die zijn te volgen vanaf het VIP balkon, vindt er veelal een paddock-tour en een ‘meet and greet’ plaats met bekende coureurs.

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder meer de Dutch TT, WK Superbike, British Superbikes, Truckstar Festival en de Gamma Racing Day. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over de Dutch TT Assen? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

• 300 journalisten tijdens de TT werken vanuit het Media Centre om de wereld te informeren over het wedstrijdverloop.
  • Het circuit parkeergelegenheid biedt aan ca. 23.000 auto’s en 25.000 motoren.
  • De motorparkeerplaats is voorzien van 21.000 zonnepanelen.
  • De eerste Dutch TT werd gehouden op zaterdag 11 juli 1925. Het circuit was 28,4 km tussen Rolde (start/finish), Borger en Schoonloo.

Overige evenementen

Beleef een dag of weekend als VIP-gast op een circuit in Nederland, Duitsland of België