Gamma Racing Day Assen

Gamma Racing Day

Op 5 en 6 augustus 2017 is het TT Circuit in Assen wederom het decor voor de Gamma Racing Day. Genieten van races met échte Formule 1-auto’s in de zogeheten BOSS GP. Supercars, Formule Renault, klassieke toerwagens, races met supersnelle motorfietsen, zijspannen, maar ook de snelste karts van Europa passeren de revue. Ook krijg je een kijkje in de keuken van de zwaarste rally ter wereld, ‘Le Dakar’ en we gaan beslist weer van alles beleven tijdens één van onze Happy Smile paddock-tours.

Wanneer u op ‘aanmelden’ klikt dient u even te wachten, dit i.v.m. een spambeveiliging. Enkele seconden later volgt ‘Klik op de link voor: Aanmelden evenement’. Vanaf dat moment kunt u zich aanmelden voor het betreffende evenement.

Indien u zich aanmeldt voor dit evenement gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. Naast de races, die zijn te volgen vanaf het VIP balkon, vindt er veelal een paddock-tour en een ‘meet and greet’ plaats met bekende coureurs.

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder meer de Dutch TT, WK Superbike, British Superbikes, Truckstar Festival en de Gamma Racing Day. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over de Gamma Racing Day in Assen? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

• Editie 2016 van de Gamma Racing Day trok 92.000 bezoekers naar het TT Circuit in Assen.
  • Formule 1-coureur Max Verstappen in 2015 met het Scuderia Toro Rosso team te gast was en een demo gaf.
  • Max Verstappen in 2015 ook te gast was voor een ‘Meet & Greet’ in de Happy Smile VIP-box.
  • Tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Mika Hakkinen gaf in 2016 een demonstratie.
  • De Gamma Racing Day het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa is.

Overige evenementen