Superbike IDM Assen

IDM Superbike Assen

In het weekend van 13 tot en met 15 augustus 2021 verwelkomt het TT Circuit in Assen het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM). Zeg ‘Gutentag’ tegen de Superbike IDM en het internationaal toptalent. Spot je favoriete motormerk op de grid. Ook in 2021 zijn alle grote merken present zoals Honda, Suzuki, Yamaha, Kawasaki en uiteraard BMW met het ‘Happy Smile’ Alpha Racing-Van Zon-BMW Superbike Team onder leiding van Werner Daemen.

Aanmelden voor dit evenement

AANMELDEN VOOR DIT EVENEMENT IS NOG NIET MOGELIJK!

Let op! Lees voor aanmelding eerst zorgvuldig onze voorwaarden om teleurstelling te voorkomen.

Dit Superbike IDM evenement vindt plaats op het TT Circuit in Assen. Het huidige circuit heeft een lengte van 4545 meter en een breedte van 10 meter.

Gegevens evenement locatie

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder meer de Dutch TT, WK Superbike, British Superbikes, Truckstar Festival en de Gamma Racing Day. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

TT Circuit,
De Haar 9,
9405 TE Assen.

Wetenswaardigheden evenement

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over het Superbike IDM in Assen? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

  • Vorig jaar Illia Mykhalchyk de eerste Superbike 1000 race won in Assen en Lorenzo Lanzi de tweede race.
  • Zes motormerken meedingen naar de prijzen t.w. Honda, Kawasaki, Suzuki, Yamaha, KTM en BMW.
  • Naast Superbike 1000 rijden ook de Suzuki GSX-R 1000-Cup, Twin Cup en BMW Boxer Cup 2.0.
  • Julian Puffe (GER) en Illia Mykhalchyk (UKR) in 2019 uitkomen voor het Alpha Racing-Van Zon-BMW Team.

Aanmelden

Alléén gezinnen met een ernstig ziek kind of een kind met een ernstige beperking komen in aanmerking voor één van onze evenementen. Als gezin bent u altijd welkom op de Happy Smile Familiedag die jaarlijks in september georganiseerd wordt. Aan een opgave kunnen geen rechten worden ontleent.

Beleef een dag of weekend als VIP-gast op een circuit in Nederland, Duitsland of België