Nürburgring © H. de Jong

IDM & Truck Grand Prix Nürburgring

In het weekend van 19 tot en met 21 juli verwelkomt de ‘Nürburgring’ in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM). Alléén de Superbike klasse zal verschijnen aan de startlijn, want het IDM rijdt in het bijprogramma van het Internationale ADAC Truck Grand Prix.  Dit evenement geldt als  het  grootste familiefestival in de Eifel. Naast het Truck European Championship kunnen toeschouwers weer uitkijken naar adembenemende stunts. Dit Superbike IDM & ADAC Truck Grand Prix weekend in Nürburg is inclusief twee overnachtingen.

Aanmelden voor dit evenement

Wanneer u op ‘aanmelden’ klikt dient u even te wachten, dit i.v.m. een spambeveiliging. Enkele seconden later volgt ‘Klik op de link voor: Aanmelden evenement’. Vanaf dat moment kunt u zich aanmelden voor het betreffende evenement.

AANMELDEN VOOR DIT EVENEMENT IS NOG NIET MOGELIJK

Dit IDM weekend vindt plaats op ‘Nürburgring’ in Nürburg. Het circuit is circa 310 kilometer vanaf Utrecht gelegen in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts.

Gegevens evenement locatie

De Nürburgring is een racecircuit in Nürburg, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Op 27 september 1925 is begonnen met de aanleg van het circuit rond het dorp en het middeleeuwse kasteel Nürburg in de Eifel. De opening was in het weekend van 18 en 19 juni 1927. Het circuit heeft als bijnaam ‘De Groene Hel’. In 1984 bouwden men een veiliger en minder uitdagend circuit naast de oude Nordschleife. Op de ‘nieuwe’ baan werden ook F1 races verreden.

Nürburgring
Boulevard 1,
53520 Nürburg,
Duitsland
.

Wetenswaardigheden evenement

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over het IDM Superbike op de Nürburgring? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

  • De Nürburgring is 5,148 kilometer lang en telt maar liefst 26 bochten.
  • De Nederlandse coureur Carel Godin de Beaufort verongelukte in 1964 op de Nürburgring tijdens de training voor de Grand Prix van Duitsland
  • De Nürburgring heeft als enige circuit nog een historische paddock waar authentieke pitboxen te zien zijn van o.a. Niki Lauda, Ayrton Senna en Michael Schumacher.
  • De wereldkampioenschappen wielrennen werden in 1978 georganiseerd op de Nürburgring (Nordschleife). Gerrie Knetemann werd er destijds wereldkampioen.

Aanmelden

Alléén gezinnen met een ernstig ziek kind of een kind met een ernstige beperking komen in aanmerking voor één van onze evenementen. Als gezin bent u altijd welkom op de Happy Smile Familiedag die jaarlijks in september georganiseerd wordt. Aan een opgave kunnen geen rechten worden ontleent.

Beleef een dag of weekend als VIP-gast op een circuit in Nederland, Duitsland of België