IDM Weekend Hockenheimring

IDM Weekend Hockenheim

In het weekend van 28 september tot en met 30 september verwelkomt ‘Der Hockenheimring’ in het Duitse Baden-Württemberg het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM). Zeg ‘Gutentag’ tegen de Superbike IDM en het internationaal toptalent. Spot je favoriete motormerk op de grid. Ook in 2018 zijn alle grote merken present: KTM, Honda, Suzuki, Yamaha, Kawasaki en uiteraard BMW met het ‘Happy Smile’ Alpha Racing-Van Zon-BMW Superbike Team onder leiding van Werner Daemen. Dit Superbike IDM weekend in Hockeheim is inclusief twee overnachtingen.

Aanmelden voor dit evenement

Wanneer u op ‘aanmelden’ klikt dient u even te wachten, dit i.v.m. een spambeveiliging. Enkele seconden later volgt ‘Klik op de link voor: Aanmelden evenement’. Vanaf dat moment kunt u zich aanmelden voor het betreffende evenement.

Dit IDM weekend vindt plaats op ‘Der Hockenheimring’ in Hockenheim. Het circuit is circa 476 kilometer vanaf Utrecht gelegen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg.

Gegevens evenement locatie

In 2002 werd er een dragracebaan aangelegd en een nieuwe tribune. Ook werd het hele circuit verbouwd tot zijn huidige vorm. Het gehele project werd uitgevoerd door Hermann Tilke. De nieuwe baan is 4,574 km lang. De verbouwing van het circuit werd gedaan om Formule 1-auto’s meer inhaalkansen te geven en de snelheid te verlagen. De verbouwing kostte in totaal 62 miljoen euro. Weggegooid geld? De Formule 1 doet Duitsland vanaf dit jaar niet meer aan.

Am Motodrom,
68766 Hockenheim,
Duitsland.

Wetenswaardigheden evenement

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over het IDM Superbike op de Hockenheimring? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

  • De Hockenheimring bestaat sinds 1932. De 12 kilometer lange baan werd toen naast races gebruikt als testcircuit voor automobielen van Mercedes-Benz en voor motoren van NSU.
  • In 1938 werd het circuit 7,69 km verkort en tot 1947 werd het de Kurpfalzring genoemd.
  • De Hockenheimring een prachtig museum heeft met de grootste verzameling racemotoren van Europa.
  • De Superbike IDM in Hockenheim de finaleraces zijn van het seizoen 2018.

Aanmelden

Alléén gezinnen met een ernstig ziek kind of een kind met een ernstige beperking komen in aanmerking voor één van onze evenementen. Als gezin bent u altijd welkom op de Happy Smile Familiedag die jaarlijks in september georganiseerd wordt. Aan een opgave kunnen geen rechten worden ontleent.

Overige evenementen