IDM Nürburgring © H. de Jong.jpg

IDM Weekend Nürburgring

In het weekend van 12 tot en met 14 mei verwelkomt ‘Der Nürburgring’ in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts het International German Championship. Zeg ‘Gutentag’ tegen de Superbike IDM en het internationaal toptalent. Spot je favoriete motormerk op de grid. Ook in 2017 zijn alle grote merken present: Ducati, Honda, Suzuki, Yamaha, Kawasaki en uiteraard BMW met het ‘Happy Smile’ Van Zon – Remeha – BMW Superbike Team onder leiding van Werner Daemen. Dit Superbike IDM weekend in het Duitse Nürburg is inclusief twee overnachtingen.

Aanmelden voor dit evenement

Wanneer u op ‘aanmelden’ klikt dient u even te wachten, dit i.v.m. een spambeveiliging. Enkele seconden later volgt ‘Klik op de link voor: Aanmelden evenement’. Vanaf dat moment kunt u zich aanmelden voor het betreffende evenement.

Indien u zich aanmeldt voor dit evenement gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

DIT EVENEMENT IS VOLTOOID!

Dit IDM weekend vindt plaats op de ‘Der Nürburgring’ te Nürburg. Het circuit is circa 305 kilometer vanaf Utrecht gelegen in de Duitse Eifel.

Gegevens evenement locatie

Op 27 september 1925 is begonnen met de aanleg van het circuit rond het dorp en het middeleeuwse kasteel Nürburg in de Eifel. De opening was in het weekend van 18 en 19 juni 1927. Het circuit had als bijnaam ‘De Groene Hel’. Vroeger voerde het parcours de rijders over 28 km. Het bestond toen uit de Nordschleife (22,8 km) en Südschleife (7,7 km), langs 173 bochten (89 linker- en 84 rechterbochten). Vanaf het seizoen 2007 vindt de Grand Prix van Europa niet meer plaats op de Nürburgring.

Nürburgring Boulevard 1,
53520 Nürburg,
Duitsland.

Wetenswaardigheden evenement

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over het IDM Superbike op de Nürburgring? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

  • De Nürburgring heeft een lengte van 5,148 km.
  • De Duitse auto-onderdelenfabrikant Capricorn Group is eigenaar van het circuit.
  • De Nürburgring tot één van de beroemdste circuits ter wereld behoord.
  • De Deutsche Motorrad-Straßenmeisterschaft nu bekend als Superbike IDM wordt sinds 1924 verreden.
  • Sinds seizoen 2013 de naam Superbike IDM – International German Championship van kracht is.

Aanmelden

Alléén gezinnen met een ernstig ziek kind of een kind met een ernstige beperking komen in aanmerking voor één van onze evenementen. Als gezin bent u altijd welkom op de Happy Smile Familiedag die jaarlijks in september georganiseerd wordt. Aan een opgave kunnen geen rechten worden ontleent.

Overige evenementen