Motocross of Nations 2019 Assen

Motocross of Nations

De Motocross of Nations, waarin meer dan 40 deelnemende landen met een afvaardiging van hun beste motocrossrijders strijden om de overwinning, wordt in 2019 in Nederland worden verreden. De belangrijkste motocrosswedstrijd ter wereld, staat op de kalender van het wereldkampioenschap gepland voor 29 september 2019 op het TT Circuit. In de 70-jarige geschiedenis van het evenement stond Nederland 12 keer op het podium, maar nog nooit op de hoogste trede. De kansen op een allereerste landsoverwinning stijgen naarmate de ster van Jeffrey Herlings stijgt. De Brabander is met drie wereldtitels en een snel groeiend aantal GP-overwinningen in de koningsklasse de meest succesvolle motorcrosser die Nederland ooit gekend heeft.

Wanneer u op ‘aanmelden’ klikt dient u even te wachten, dit i.v.m. een spambeveiliging. Enkele seconden later volgt ‘Klik op de link voor: Aanmelden evenement’. Vanaf dat moment kunt u zich aanmelden voor het betreffende evenement

AANMELDEN VOOR DIT EVENEMENT IS NOG NIET MOGELIJK

De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. Naast de races, die zijn te volgen vanaf het VIP balkon, vindt er veelal een paddock-tour en een ‘meet and greet’ plaats met bekende coureurs.

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder meer de Dutch TT, WK Superbike, British Superbikes, Truckstar Festival en de Gamma Racing Day. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over de Motocross of Nations? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

• De Motorcross of Nations wordt verreden sinds 1947
  • De eerste editie vond plaats in Nederland en werd gewonnen door de Engelse rijders Bill Nicholson, Fred Rist en Bob Ray
  • De baan in Assen bestaat uit circa 22.000 kubieke meter zand. Dat zijn ongeveer 1.300 vrachtwagens vol.
  • De Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en België het meest succesvol zijn in de MXoN
  • Nederland nog nooit de Motorcross of Nations wist te winnen

Beleef een dag of weekend als VIP-gast op een circuit in Nederland, Duitsland of België