MXGP Assen 2017

MXGP Assen

Zaterdag 15 en zondag 16 september vindt op het TT Circuit Assen de ‘Motocross Grand Prix van Nederland’ plaats; een officiële ronde in het FIM MXGP Wereldkampioenschap Motorcross, sinds 1957 het belangrijkste off-road motorsportkampioenschap ter wereld. Jeffrey Herlings schreef in 2017, na een oppermachtig optreden in de tweede manche, de Grand Prix van Nederland in de MXGP op zijn naam. De coureur uit Elsendorp was ook de snelste in de eerste heat. KTM teamgenoot Antonio Cairoli werd in Assen voor de negende keer wereldkampioen. De wedstrijden om de Grote Prijs van Nederland in het wereldkampioenschap motorcross werden in 2017 verreden voor meer dan 32.000 toeschouwers. Met de finish voor de Hoofdtribune en het parcours dat langs de tribunes, VIP-rooms, door pitlane en paddock liep, ontstond een sfeervol, stadionachtig evenement rondom ‘s werelds beste motorcrossers.

Wanneer u op ‘aanmelden’ klikt dient u even te wachten, dit i.v.m. een spambeveiliging. Enkele seconden later volgt ‘Klik op de link voor: Aanmelden evenement’. Vanaf dat moment kunt u zich aanmelden voor het betreffende evenement.

Indien u zich aanmeldt voor dit evenement gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. Naast de races, die zijn te volgen vanaf het VIP balkon, vindt er veelal een paddock-tour en een ‘meet and greet’ plaats met bekende coureurs.

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder meer de Dutch TT, WK Superbike, British Superbikes, Truckstar Festival en de Gamma Racing Day. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over MXGP Assen? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

• Het Wereldkampioenschap motorcross 2018 wordt het 62ste FIM Wereldkampioenschap motorcross-seizoen.
  • Het is in 2018 de vierde keer dat de MXGP wordt georganiseerd in Assen.
  • De baan in Assen bestaat uit circa 22.000 kubieke meter zand. Dat zijn ongeveer 1.300 vrachtwagens vol.
  • Het parcours voor de MXGP is 1,5 kilometer lang en het zand wordt gestort op 1700 rijplaten.
  • De aanleg van de tijdelijke crossbaan start op maandag en gaat 24-uur per dag door. Vrijdags om 12.00 uur is de klus geklaard en keurt men de baan.

Overige evenementen

Beleef een dag of weekend als VIP-gast op een circuit in Nederland, Duitsland of België