Supercar Sunday in Assen

Super Car Sunday Assen

Zondag 9 juni is het de beurt aan het TT Circuit van Assen. Het roemruchte circuit is dan toneel van de Vredestein Super Car Sunday. Tijdens deze Super Car Sunday zullen de meeste bijzondere exemplaren ‘supercars’ aanwezig zijn op het circuit. Tevens zijn de ‘oudjes’ goed vertegenwoordigd. Supercars from the 70’s and 80’s. Verschillende supercars nemen het tegen elkaar op tijdens de Streetlegal Dragraces. Hierin zullen verschillende supercars uit o.a. Nederland, België en Duitsland aan de start verschijnen. Een dag dat garant staan voor spektakel!

Wanneer u op ‘aanmelden’ klikt dient u even te wachten, dit i.v.m. een spambeveiliging. Enkele seconden later volgt ‘Klik op de link voor: Aanmelden evenement’. Vanaf dat moment kunt u zich aanmelden voor het betreffende evenement.

Tijdens de Streetlegal Dragraces zullen verschillende supercars uit o.a. Nederland, België en Duitsland aan de start verschijnen om de strijd met elkaar aan te gaan en zullen garant staan voor spektakel!

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder meer de Dutch TT, WK Superbike, British Superbikes, Truckstar Festival en de Gamma Racing Day. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over het Super Car Sunday event in Assen? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

• Het Super Car Sunday vindt in 2019 maar liefst twee keer plaats t.w. in Assen en Zandvoort
  • Deze editie van Vredestein Super Car Sunday op het TT Circuit in Assen vindt tegelijk plaats met Paddock Porsche.
  • Ferrari Owners Club en Lamborghini Club Nederland aanwezig tijdens Vredestein Super Car Sunday.