Paddock Circuit Assen

Super Car Sunday

Pinksterzondag 20 mei is het de beurt aan het TT Circuit van Assen. Het roemruchte circuit is dan toneel van de Vredestein Super Car Sunday. Tijdens deze Super Car Sunday zullen de meeste bijzondere exemplaren ‘supercars’ aanwezig zijn op het circuit. Nieuw tijdens deze editie Super Car Sunday dit jaar is de zogeheten Rev-Battle. Verschillende supercars nemen het tegen elkaar op in de strijd voor het mooiste en/of hardste geluid.

Aanmelden voor dit evenement

Wanneer u op ‘aanmelden’ klikt dient u even te wachten, dit i.v.m. een spambeveiliging. Enkele seconden later volgt ‘Klik op de link voor: Aanmelden evenement’. Vanaf dat moment kunt u zich aanmelden voor het betreffende evenement.

LET OP! Inschrijven voor dit evenement is mogelijk vanaf 24 maart 2018

Tijdens de Streetlegal Dragraces zullen verschillende supercars uit o.a. Nederland, België en Duitsland aan de start verschijnen om de strijd met elkaar aan te gaan en zullen garant staan voor spektakel!

Gegevens evenement locatie

Op 27 september 1925 is begonnen met de aanleg van het circuit rond het dorp en het middeleeuwse kasteel Nürburg in de Eifel. De opening was in het weekend van 18 en 19 juni 1927. Het circuit had als bijnaam ‘De Groene Hel’. Vroeger voerde het parcours de rijders over 28 km. Het bestond toen uit de Nordschleife (22,8 km) en Südschleife (7,7 km), langs 173 bochten (89 linker- en 84 rechterbochten). Vanaf het seizoen 2007 vindt de Grand Prix van Europa niet meer plaats op de Nürburgring.

Nürburgring Boulevard 1,
53520 Nürburg,
Duitsland.

Wetenswaardigheden evenement

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over het IDM Superbike op de Nürburgring? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

  • De Nürburgring heeft een lengte van 5,148 km.
  • De Duitse auto-onderdelenfabrikant Capricorn Group is eigenaar van het circuit.
  • De Nürburgring tot één van de beroemdste circuits ter wereld behoord.
  • De Deutsche Motorrad-Straßenmeisterschaft nu bekend als Superbike IDM wordt sinds 1924 verreden.
  • Sinds seizoen 2013 de naam Superbike IDM – International German Championship van kracht is.

Aanmelden

Alléén gezinnen met een ernstig ziek kind of een kind met een ernstige beperking komen in aanmerking voor één van onze evenementen. Als gezin bent u altijd welkom op de Happy Smile Familiedag die jaarlijks in september georganiseerd wordt. Aan een opgave kunnen geen rechten worden ontleent.

Overige evenementen