Superbike IDM Assen

In het weekend van 11 tot en met 13 augustus verwelkomt het TT Circuit in Assen het International German Championship. Zeg ‘Gutentag’ tegen de Superbike IDM en het internationaal toptalent. Spot je favoriete motormerk op de grid. Ook in 2017 zijn alle grote merken present: Ducati, Honda, Suzuki, Yamaha, Kawasaki en uiteraard BMW met het ‘Happy Smile’ Van Zon – Remeha – BMW Superbike Team onder leiding van Werner Daemen.

Wanneer u op ‘aanmelden’ klikt dient u even te wachten, dit i.v.m. een spambeveiliging. Enkele seconden later volgt ‘Klik op de link voor: Aanmelden evenement’. Vanaf dat moment kunt u zich aanmelden voor het betreffende evenement.

Indien u zich aanmeldt voor dit evenement gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

Dit Superbike IDM evenement vindt plaats op het TT Circuit in Assen. Het huidige circuit heeft een lengte van 4545 meter en een breedte van 10 meter.

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder meer de Dutch TT, WK Superbike, British Superbikes, Truckstar Festival en de Gamma Racing Day. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over het Superbike IDM in Assen? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

• Het langste rechte eind van het TT Circuit is 970 meter.
  • Sinds seizoen 2013 de naam Superbike IDM – International German Championship van kracht is.
  • Vorig jaar (2016) werden beide Superbike races gewonnen door de Duitser Marvin Fritz.
  • De Nederlander Danny de Boer won in 2016 beide Superstock 1000 races in Assen.
  • Danny de Boer dit seizoen rijdt op een BMW S 1000 RR in het Superbike IDM.

Overige evenementen