Superbike IDM Assen

Superbike IDM Assen

In het weekend van 7 tot en met 9 september 2018 verwelkomt het TT Circuit in Assen het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM). Zeg ‘Gutentag’ tegen de Superbike IDM en het internationaal toptalent. Spot je favoriete motormerk op de grid. Ook in 2018 zijn alle grote merken present: KTM, Honda, Suzuki, Yamaha, Kawasaki en uiteraard BMW met het ‘Happy Smile’ Alpha Racing-Van Zon-BMW Superbike Team onder leiding van Werner Daemen.

Aanmelden voor dit evenement

Wanneer u op ‘aanmelden’ klikt dient u even te wachten, dit i.v.m. een spambeveiliging. Enkele seconden later volgt ‘Klik op de link voor: Aanmelden evenement’. Vanaf dat moment kunt u zich aanmelden voor het betreffende evenement.

LET OP! Wij hebben voor dit weekend een groep uitgenodigd. Inschrijven is dus niet mogelijk!

Dit Superbike IDM evenement vindt plaats op het TT Circuit in Assen. Het huidige circuit heeft een lengte van 4545 meter en een breedte van 10 meter.

Gegevens evenement locatie

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder meer de Dutch TT, WK Superbike, British Superbikes, Truckstar Festival en de Gamma Racing Day. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

TT Circuit,
De Haar 9,
9405 TE Assen.

Wetenswaardigheden evenement

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over het Superbike IDM in Assen? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

  • Vorig jaar de Duitse motorcoureur Markus Reiterberger beide Superbike 1000 race op Assen won
  • Zes motormerken meedingen naar de prijzen t.w. Honda, Kawasaki, Suzuki, Yamaha, KTM en BMW
  • Naast Superbike 1000 rijden ook de Suzuki GSX-R 1000-Cup, Twin Cup en BMW Boxer Cup 2.0
  • Julian Puffe (GER), Illia Mykhalchyk (UKR) en Christof Höfer (GER) in 2018 uitkomen voor het Alpha Racing-Van Zon-BMW Team

Aanmelden

Alléén gezinnen met een ernstig ziek kind of een kind met een ernstige beperking komen in aanmerking voor één van onze evenementen. Als gezin bent u altijd welkom op de Happy Smile Familiedag die jaarlijks in september georganiseerd wordt. Aan een opgave kunnen geen rechten worden ontleent.