Truckstar Festival TT Circuit Assen

Truckstar Festival

Tijdens het Truckstar Festival is het ieder jaar simpelweg genieten van meer dan tweeduizend trucks, want dat is ieder jaar de kern van het Truckstar Festival! Het 37ste Truckstar Festival Assen is er niet alleen voor chauffeurs. Ook als je niets met vrachtwagens hebt, moet je dit feest een keer van dichtbij gezien hebben. Het gevarieerde en spannende programma voor de hoofdtribune, de prachtig showtrucks en klassiekers op het binnenterrein maken dit festijn een ideaal uitje voor het hele gezin.

Wanneer u op ‘aanmelden’ klikt dient u even te wachten, dit i.v.m. een spambeveiliging. Enkele seconden later volgt ‘Klik op de link voor: Aanmelden evenement’. Vanaf dat moment kunt u zich aanmelden voor het betreffende evenement.

Indien u zich aanmeldt voor dit evenement gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

Ticket naam - event Kosten Aanmelden evenement
Truckstar Festival - Zaterdag € 0 Tickets voor deze dag zijn NIET meer verkrijgbaar. Evenement (of dag) volgeboekt!

De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. Naast de races, die zijn te volgen vanaf het VIP balkon, vindt er veelal een paddock-tour en een ‘meet and greet’ plaats met bekende coureurs.

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder meer de Dutch TT, WK Superbike, British Superbikes, Truckstar Festival en de Gamma Racing Day. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over het Truckstar Festival? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

• Het Truckstar Festival is een jaarlijks evenement dat sinds 1992 op het TT Circuit van Assen wordt georganiseerd.
  • Truckstar Festival is het grootste truckersfestijn van Europa met meer dan 2200 vrachtwagens.
  • Jaarlijks komen er gemiddeld zo’n 60.000 bezoekers naar het Truckstar Festival in Assen.
  • Tijdens het Festival zal tevens de verkiezing ‘Mooiste Truck van Nederland’ worden gehouden.
  • Het Truckstar Festival is voor velen een onvergetelijke dag. In het bijzonder voor chauffeur Peter Levolger en zijn Kim Kleisterlee. Het liefdeskoppel gaf elkaar het ‘Ja’ woord tijdens het Festival in 2014.

Overige evenementen