Ferrari - Viva Italia Assen

Viva Italia Assen

Op zondag 28 april aanstaande kun je de mooiste en meest exclusieve Italiaanse bolides van de wereld aanschouwen op de paddock van het TT Circuit in Assen. Ferrari’s, Lamborghini’s, Maserati’s, Alfa Romeo’s, Lancia’s, Fiat’s etc. staan allemaal te shinen op het Drentse circuit. Maak een mooie selfie of wellicht mag je even plaats nemen in één van de snelle Ferrari’s of Lamborhini’s. De snelste bolides kunt je ook in actie zien op ‘The Cathedral of Speed’. Een onvergetelijk mooie dag voor liefhebbers van Italiaans autoschoon.

Wanneer u op ‘aanmelden’ klikt dient u even te wachten, dit i.v.m. een spambeveiliging. Enkele seconden later volgt ‘Klik op de link voor: Aanmelden evenement’. Vanaf dat moment kunt u zich aanmelden voor het betreffende evenement.

AANMELDEN VOOR DIT EVENEMENT IS NIET MEER MOGELIJK !

Rood van de Ferrari’s, geel van de Lancia’s en zwart van de Italiaanse autoliefhebbers in een Alfa Romeo of Lamborghini op en rond het TT Circuit Assen.

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder meer de Dutch TT, WK Superbike, British Superbikes, Truckstar Festival en de Gamma Racing Day. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over het Viva Italia Event in Assen? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

• De mooiste bolides doen mee aan het Concorso d’Eleganza.
  • Niet alleen auto’s zijn te bewonderen, ook motoren zoals Ducati’s en MV Agusta’s sieren de paddock.
  • Tijdens de Dutch Time Attack ‘Competizione di Tiempo’ wordt er in verschillende klassen geracet om de winst.
  • Dankzij de inspanningen van de Lamborghini Club Nederland komen uit binnen- en buitenland de meest bijzondere modellen van het exclusieve merk Lamborghini naar Assen.

Overige evenementen