WK Superbike Assen

WK Superbike 2020 Assen

In het weekend van 17 tot en met 19 april zal voor de 29ste keer de WK Superbike worden verreden op het TT Circuit van Assen. De WK Superbike in Assen is uitgegroeid tot één van de topevenementen van het jaar. Meer dan 60.000 toeschouwers omringen tijdens dit raceweekend het TT Circuit. Ook in 2020 zal de eerste SBK race op zaterdag plaatsvinden en de tweede SBK race op zondag.

Aanmelden voor dit evenement

Wilt u met uw gezin aanwezig zijn als VIP-gast bij dit evenement? Meld u dan aan via info@stichtinghappysmile.com en vermeld daarbij duidelijk de naam van het evenement (WK Superbike) en alle gezinsleden die meekomen naar het event. Dus namen en geboortedatums en vermeld duidelijk welk kind er ziek is of een ernstige beperking heeft.

Let op! Lees voor aanmelding eerst zorgvuldig onze voorwaarden om teleurstelling te voorkomen.

De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. Naast de races, die zijn te volgen vanaf het VIP balkon, vindt er veelal een paddock-tour en een ‘meet and greet’ plaats met bekende coureurs.

Gegevens evenement locatie

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder meer de Dutch TT, WK Superbike, British Superbikes, Truckstar Festival en de Gamma Racing Day. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

TT Circuit,
De Haar 9,
9405 TE Assen.

Wetenswaardigheden evenement

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over het WK Superbike in Assen? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

  • Het TT Circuit heeft een lengte van 4,542 km.
  • De WK Superbike voor de 29ste keer op het TT Circuit wordt verreden.
  • In 2019 kwamen 30.500 bezoekers naar de WK Superbike weekend in Assen.
  • Jonathan Rea voor de vijfde keer op rij wereldkampioen is in het WorldSBK.
  • Het motormerk Ducati boekt met 329 de meeste overwinningen.

Aanmelden

Alléén gezinnen met een ernstig ziek kind of een kind met een ernstige beperking komen in aanmerking voor één van onze evenementen. Als gezin bent u altijd welkom op de Happy Smile Familiedag die jaarlijks in september georganiseerd wordt. Aan een opgave kunnen geen rechten worden ontleent.

Overige evenementen

Beleef een dag of weekend als VIP-gast op een circuit in Nederland, Duitsland of België

Mededeling i.v.m. Corona

Het Kabinet | RIVM heeft maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.  Stichting Happy Smile heeft besloten al haar evenementen in 2020 te cancelen.

Stichting Happy Smile