WK Superbike races Assen

WK Superbike

In het weekend van 28 tot en met 30 april zal voor de 26e keer de WK Superbike worden verreden op het TT Circuit van Assen. De WK Superbike in Assen is uitgegroeid tot één van de topevenementen van het jaar. Meer dan 45.000 toeschouwers omringen tijdens dit raceweekend het TT Circuit. Ook dit jaar zal de eerste SBK race op zaterdag plaatsvinden en de tweede SBK race op zondag.

Wanneer u op ‘aanmelden’ klikt dient u even te wachten, dit i.v.m. een spambeveiliging. Enkele seconden later volgt ‘Klik op de link voor: Aanmelden evenement’. Vanaf dat moment kunt u zich aanmelden voor het betreffende evenement.

Indien u zich aanmeldt voor dit evenement gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

DIT EVENEMENT IS VOLTOOID!

De evenementen op het TT Circuit vinden plaats in de Happy Smile VIP-box. Naast de races, die zijn te volgen vanaf het VIP balkon, vindt er veelal een paddock-tour en een ‘meet and greet’ plaats met bekende coureurs.

Het TT Circuit is ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe. De baan is gelegen in Assen en wordt gebruikt voor onder meer de Dutch TT, WK Superbike, British Superbikes, Truckstar Festival en de Gamma Racing Day. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden. Sinds 1955 is het TT Circuit een permanent circuit. De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de befaamde TT Races op het Isle of Man TT.

Bent u nieuwsgierig naar wetenswaardigheden over het WK Superbike in Assen? Hieronder vindt u opmerkelijke en interessante achtergrondinformatie.

• Het TT Circuit heeft een lengte van 4,542 km.
  • In 2016 kwamen 50.437 bezoekers naar de WK Superbike in Assen.
  • Meest succesvolle WSBK coureur is Carl Fogarty met 4 wereldtitels.
  • Het motormerk Ducati boekt met 329 de meeste overwinningen.
  • De eerste WSBK races werden in “92 gewonnen door Doug Polen en Giancarlo Falappa.

Overige evenementen