Stichting Happy Smile verrast met recorddonatie

Ruim zevenduizend kilometer rijden in tien dagen onder zeer zware omstandigheden als sneeuw, ijs en strenge vorst. Temperaturen welke daalde naar zo’n -27 graden. Het waren de ingrediënten van de achtste editie van de ScanCoveryTrail die vrijdag 5 januari van start ging in Heerenveen en zondagmiddag 14 januari finishte in het Gelderse Beek.

Onder de 92 deelnemende teams de equipe van Impeco Polestars. Hun Volvo V60 werd de afgelopen tien dagen bestuurd door Enzo Raco en Patrick Goudart. Het team deed dit jaar voor het eerst mee aan de ScanCoveryTrail naar de Noordkaap met één duidelijk doel en dat was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Happy Smile.

ScanCoveryTrail

De ScanCoveryTrial gaat in één week tijd kris kras door het prachtige Scandinavië. De route was net als voorgaande jaren geheim. Echter de route heeft een betoverende indruk achterlaten bij de deelnemers en de vele volgers. “Boven in Noorwegen vond ik het echt prachtig. Een landschap vol sneeuw….een witte wereld”, zo verteld Enzo Raco.

Naast navigatie via coördinaten werd er ook gebruik gemaakt van een route boek met leuke klassement- en puzzel proeven. “De klassementsproeven waren geweldig om te doen. Door de binnenlanden en erfjes. Dingen zien die je normaal niet zo gauw ziet”. Tijdens de rit kreeg men opdrachten te verwerken die met hulp van buitenaf opgelost mogen worden. Hier zetten het team het thuisfront in. Deze ‘thuishulplijn’ bestond uit 19 personen die zich hadden verenigd in een ‘Hulplijnen-app’ op WhatsApp. Zij losten de puzzels en vragen op waar de mannen met het rijden van de ‘Trail’ geen tijd voor hadden.

Finish in Denemarken

Zaterdag werd de ‘Trail’ reeds afgesloten in Denemarken. Daar werden de prijzen verdeelt in het prachtige Comwell Kellers Park Spa hotel in Børkop. Enzo en Patrick wisten beslag te leggen op de 20ste plaats in de zogeheten “expert klasse” tijdens deze 2018 editie. Een hele prestatie, want de Impeco Polestars vertrokken vanaf de 30st plaats met dik 60 strafpunten die ze goed moesten maken. Deze hadden ze in een pre-event opgelopen.

Publieksfinish in Nederland

Vanuit Denemarken werd afgelopen zondag in alle vroegte koers gezet naar Nederland. Daar werden de teams rond 15.00 uur verwacht bij ’t Heuveltje in het Gelderse Beek. Gefaseerd reden de auto’s binnen, waaronder de equipe van Impeco Polestars. De ‘Helden van het Noorden’ werden opgewacht door familie, vrienden en een delegatie van Stichting Happy Smile. Na de felicitaties overhandigden Enzo en Patrick aan Geert en Aafje Prins van Stichting Happy Smile een cheque van € 12.900,-  Een recorddonatie voor Stichting Happy Smile dat geëmotioneerd en dankbaar in ontvangst werd genomen. “De grootste schenking die we ooit gehad hebben. Het geeft ons een grote steun in de rug om gezinnen een mooie dag te bezorgen”, aldus Geert Prins.

Impeco

Impeco heeft uitgebreide expertise en ervaring opgebouwd in de full service verzorging van de complexe logistiek rond (sport)evenementen, maar ook voor het vervoer van materieel, supplies en onderdelen van beurzen en exposities draaien ze bij Impeco de hand niet om. Impeco kiest bewust voor specialisatie omdat het bedrijf niet zomaar een goede allrounder wil zijn, maar de beste in specifieke vakgebieden.

Door ons te volgen op Facebook blijft u op de hoogte van alle laatste nieuwtjes. Sinds seizoen 2017 plaatsen we alle foto’s die gemaakt worden tijdens een evenement met gezinnen op Facebook in fotoalbums geplaatst worden. U kunt hier de foto’s, die u graag zelf in bezit wilt hebben, vrij van rechten vandaan halen.

Populair nieuws

Volgend event

WK Superbike 2023 Assen

De WK Superbike in Assen is uitgegroeid tot één van de topevenementen van het jaar. Van 21 tot en met 23 april 2023 voor de 31ste keer de WK Superbike

Foto's die wij maken tijdens evenementen plaatsen wij vanaf seizoen 2017 op Facebook