Oschersleben 2024

Super gemoedelijk weekend Oschersleben

OSCHERSLEBEN – Afgelopen weekend streek de ‘Happy Smile’ karavaan neer op de Motorsport Arena Oschersleben voor de tweede ronde in het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft, kortom het IDM, alwaar diverse klasse zoals de Superbike en Supersport motoren aan de start verschijnen.

Drie gezinnen waren overgekomen uit Nederland om het hele weekend de races te aanschouwen en een kijkje ‘inside’ motorsport op top niveau te aanschouwen. Naast het kijken van diverse races maken we in dit weekend uiteraard tijd om leuke dingen te doen. Zo werd er een bezoek gebracht aan het raceteam van Champion Alpha Van Zon BMW. Teambaas Werner Deamen praten de gezinnen bij over de gang van zaken in de motorsport en ook kregen de kinderen uit handen van de coureurs een poster met een handtekening en konden ze plaats nemen op een heuse Superbike racemachine. Tijdens de paddocktour werd ook nog het SRTD Pearle Gebben Racing Team aangedaan en werden handtekeningen en foto’s gescoord op de paddock van dit Duitse circuit.

Hoogtepunt van de zaterdag was dat de kinderen zelf, onder begeleiding van de Happy Smile crew, de baan op mochten om een ronde te rijden met een golfkar. Het spreekt voor zich dat iedereen probeerde om het ronde record te verbeteren. Daarna genoten de gezinnen van het diner in de hospitality van Stichting Happy Smile om vervolgens te beginnen aan het populaire taxirijden met de enige echte Happy Smile truck. Dit is altijd een beleving opzicht voor de kinderen, want luidkeels worden alle liedjes die dan gestreamd worden in de truck meegezongen en menigeen waag zich aan een dansje in de Scania Longliner. Eindbestemming was het hotel nabij Maagdenburg alwaar de gezinnen hun intrek hadden genomen. Zondagochtend werden de kinderen weer opgehaald met de truck en bij het circuit afgezet, gevolgd door hun ouders.

Het weekend programma werd vervolgt met het kijken naar hun ‘idolen’ die ze zaterdagmiddag hadden ontmoet tijdens een interview t.w. Senna van den Hoven (Molenaar Racing) en Delano Greven (DG Motorsport). Ook brachten de gezinnen een bezoek aan de starting grid.

Het was een prachtig weekend waarbij de weergoden ons niet in de steek hebben gelaten, ondanks de slechte weersvoorspellingen was het redelijk goed weer met aardig wat zon en een heerlijke temperatuur. De gezinnen vertrokken zondagmiddag allen tevreden richting Nederland.

Wij zeggen…op naar het volgende event!