Valentino Rossi stopt aan het eind van 2021

De Italiaanse motorcoureur Valentino Rossi heeft aangekondigd dat hij aan het eind van dit seizoen zijn actieve race carrière zal beëindigen. De 42-jarige coureur kondigde donderdag 5 augustus, voorafgaande aan de Michelin Grand Prix van Stiermarken (Oostenrijk), aan dat hij eind 2021 met ‘pensioen’ gaat. ‘The Doctor’ maakt hiermee een eind aan een imposante 25-jarige carrière in de Grand Prix.

Rossi is één van de meest succesvolle motorcoureurs aller tijden. Hij won in totaal negen wereldtitels: Eén in de 125cc-klasse (1997), één in de 250cc-klasse (1999) en zeven in de zwaarste categorie t.w. de 500cc klasse / MotoGP-klasse.

“Ik had eerder al eens gezegd dat ik na de zomervakantie een beslissing zou nemen voor volgend seizoen en ik heb besloten om aan het einde van het seizoen te stoppen”, aldus de populaire motorcoureur. “Helaas zal dit mijn laatste seizoen zijn als MotoGP-rijder. Het is moeilijk, het is een heel verdrietig moment, omdat het moeilijk te bevatten is dat ik volgend jaar niet met een motorfiets zal racen. Het racen dat ik zo’n 30 jaar heb gedaan.”

“Volgend jaar zal mijn leven veranderen. Het was geweldig, ik heb er erg van genoten, het was een lange, lange reis en het was echt super. Meer dan 25 jaar rijden in het WK. Onvergetelijke momenten met al mijn jongens, de jongens die voor mij werken, dus… ik heb niet veel te zeggen! Alleen dit.”

Valentino Rossi zal gedurende de rest van het MotoGP seizoen voor Petronas Yamaha SRT blijven rijden voordat hij zich in 2022 concentreert op zijn gloednieuwe MotoGP team, het Aramco Racing Team VR46.

Stichting Happy Smile en Valentino Rossi

Stichting Happy Smile had met ‘The Doctor’ een zeer goede band. Als hij tijdens de Dutch TT op het TT Circuit van Assen aanwezig was, wilde hij altijd op donderdag wel een aantal gasten van Happy Smile ontmoeten. Helaas is dit een door-de-weekse dag en was het op een dergelijke dag veelal niet te regelen qua bezetting. Echter de fanclub van ‘Vale’ bood elk jaar een oplossing. Zij namen ieder jaar voor alle aanwezige kinderen prachtige cadeautjes mee die Valentino voordien dan persoonlijk had gesigneerd. Ook tijdens onze paddocktours tijdens de Dutch TT poseerde Valentino veelal spontaan met onze gasten.

Vermoedelijk gaan we Valentino niet missen op de paddock, want als teambaas van het nieuwe Aramco Racing Team VR46 MotoGP Team zal hij ongetwijfeld aanwezig zijn tijdens de 91ste Dutch TT van Assen.

Door ons te volgen op Facebook blijft u op de hoogte van alle laatste nieuwtjes. Sinds seizoen 2017 plaatsen we alle foto’s die gemaakt worden tijdens een evenement met gezinnen op Facebook in fotoalbums geplaatst worden. U kunt hier de foto’s, die u graag zelf in bezit wilt hebben, vrij van rechten vandaan halen.

Populair nieuws

Volgend event

DTM Assen

Het TT Circuit Assen maakt ook in 2021 weer deel uit van de DTM-kalender. De Deutsche Tourenwagen-Masters slaat dit jaar een nieuwe weg in met nieuw GT-reglement.