Zonovergoten 88ste editie van de Dutch TT Assen

Het grootste eendaagse sportevenement van Nederland stond het weekend van 29 juni tot en met 1 juli op de agenda. Niet alleen trok de 88ste editie van de Dutch TT Assen in totaal 167.000 bezoekers naar de ‘Drentse Heide’, maar ook het gedreven en enthousiaste team van Stichting Happy Smile gaf acte de présence.

Stichting Happy Smile had de vrijdag gereserveerd voor een groep speciale genodigden en op zaterdag en zondag in totaal ruim 25 gezinnen met een ernstig ziek kind of kind met een ernstige beperking uitgenodigd om getuige te zijn van spannende races op het heilige asfalt van Assen. Niet alleen de vrije trainingen, kwalificaties en races werden bekeken, ook werd de mogelijkheid geboden om mee te lopen met de zogeheten paddocktour. Een wandelroute over het immense binnenterrein van het circuit alwaar de teams hun racetrailers en hospitality trailer hebben gestald.

Onder leiding van Henk Iwema werden vier ‘tours’ per dag gelopen. Onderweg werd stilgestaan bij de gigantische hospitalitys, maar ook werd een bezoek gebracht aan Moto3, Moto2 en MotoGP teams en de Red Bull MotoGP Rookies. Bij het ‘spotten’ van coureurs werd vaak stilgehouden om even snel een foto te schieten. Vele coureurs werkte hier graag aan mee en zo werden onder anderen Brad Binder, Xavie Viege, Alex Marquez, Carl Abraham, Aron Canet, Livio Loi, John McPhee, Steven Odendaal, Thomas Luthi, Jorge Martin, Alvero Bautista, Scott Redding, Daniel Pedrosa en Hafizh Syahrin op de ‘gevoelige plaat’ vastgelegd.

Oud WK Superbike en GP coureur Neil Hodgson en meervoudig wereldkampioen James Toseland werden gestrikt voor een foto evenals MotoGP Legend Randy Mamola. Tevens kwamen we op de paddock enkele BN-ers tegen die graag met onze genodigden op de foto wilde gaan. Zo werden acteur, zanger en presentator Chris Zegers en Youtube fenomeen Enzo Knol vereeuwigd met een aantal kinderen.

Tijdens de paddocktour deden we ook een aantal teams aan waar we een spontaan een kijkje kregen achter de schermen van motorsport op het hoogste niveau. Bezocht werden onder anderen de pitbox van Reale Avintia Racing,  Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS en Aprilia Racing Team Gresini.

Speciale toegang voor Stichting Happy Smile om samen met de kinderen op de foto te gaan bij de immense campertrailer van Valentino Rossi. Tijdens elke paddocktour werd deze locatie even aangedaan.

In de VIP box van Stichting Happy Smile werden onder anderen Moto2 coureur Bo Bendsneyder en Supersport 300 coureur Mieke Abbink geïnterviewd en men had via het VIP balkon een pracht uitzicht op baan waar alle trainingen, kwalificaties en races werden gadegeslagen. Burgemeester Marco Out van Assen kwam wederom een kijkje nemen in onze VIP box.

Een mooi en emotioneel moment was de ontmoeting met het team van de officiële Valentino Rossi Fanclub uit Tavullia (Italië). Speciaal voor alle kinderen, die het afgelopen weekend te gast waren bij Stichting Happy Smile, had de fanclub door Rossi gesigneerde t-shirts meegenomen en voor iedereen de allernieuwste zwaaivlag van de Italiaanse motorsportheld.  In de Yamaha hospitality werd onze mascotte als dank aangeboden en hele mooie afspraken gemaakt voor de volgende editie van de Dutch TT.

Spannende races vormde het slot van de 88ste Dutch TT. In de ‘Cathedral of Speed’ volgende in de Moto3, Moto2 en MotoGP races die we dit jaar nog niet hebben kunnen bewonderen. Tot op het scherpst van de snede werd gestreden.

Speciale dank gaat uit naar het TT Circuit Assen, de Official Fan Club Valentino Rossi, Holland House,  Impeco, Henk Iwema, Bo Bendsneyder en Mieke Abbink en naar alle gasten die samen met ons team een geweldige en hartverwarmende dag hebben neergezet en iedereen een ‘Happy Smile’ heeft bezorgt!

Door ons te volgen op Facebook blijft u op de hoogte van alle laatste nieuwtjes. Sinds seizoen 2017 plaatsen we alle foto’s die gemaakt worden tijdens een evenement met gezinnen op Facebook in fotoalbums geplaatst worden. U kunt hier de foto’s, die u graag zelf in bezit wilt hebben, vrij van rechten vandaan halen.

Populair nieuws

Volgend event

IDM Oschersleben (DE)

In het weekend van 2 tot en met 4 juni 2023 verwelkomt ‘Motorsport Arena Oschersleben’ in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft

Foto's die wij maken tijdens evenementen plaatsen wij vanaf seizoen 2017 op Facebook