Zonovergoten WK Superbike weekend in Assen

Het TT Circuit herbergde afgelopen weekend ruim 34.000 betalende bezoekers tijdens de 27ste WK Superbike races. Onder een stralende zon konden bezoekers en de zeventien gezinnen die het weekend VIP gast waren bij Stichting Happy Smile genieten van spannende races op topniveau.

Zaterdag stond de eerste WK Superbike op het programma. Deze werd gewonnen door de Ierse Jonathan Rea. De tweede race op zondag werd gewonnen door de Brit Tom Sykes. Nederlands succes was er ook in beide WorldSBK races. Michael van der Mark stond beide races op het podium. De Rotterdammer wist respectievelijk te eindigen op een tweede en derde plaats.

Met volle enthousiasme werd op het VIP balkon van Stichting Happy Smile door de gezinnen die te gast waren als VIP de wedstrijden gadegeslagen. In de EK Superstock 1000 zagen ze de Alpha Racing-Van Zon-BMW coureur Markus Reiterberger als eerst over de finish komen. De Duitser wist de openingsrace in het Spaanse Aragón ook al te winnen en aanstaand weekend gaat het IDM weer van start in op het Duitse circuit Oschersleben alwaar Stichting Happy Smile het Alpha Racing-Van Zon-BMW faciliteert met haar hospitality.

De gezinnen die te gast waren het weekend genoten eveneens van de hecktiek op de paddock waar tijd werd ingeruimd om even vluchtig op de foto te gaan met de idolen van het heilige asfalt zoals Lorenzo Savadori, Loris Baz, Xavi Fores, Fabien Foret en voormalig WK Superbike en MotoGP coureur Shane ‘Shakey’ Byrne die thans werkt als commentator voor het Britse Eurosport kanaal.

In de VIP box van Stichting Hapy Smile op het TT Circuit hadden de gezinnen ontmoetingen met enkele rijders zoals het Drentse racetalent Walid Khan uit Coevorden die uitkomt in de WK Supersport 300 klasse en zondag verdienstelijk als vijfde over de finish reed. Wayne Tessel kwam eveneens aan voor een interview. De coureur uit Lopik eindigde op een 14e plaats tijdens de EK Supersport race in Assen. Naast deze coureurs was er nog een bijzondere gast aanwezig. Oud-coureur Edwald Oude Huikink uit Hengelo (OV). Edwald crashte 24 jaar geleden op het TT Circuit van Assen met zijn motor en hield hieraan een dwarslaesie over. De inmiddels 51-jarige Huikink heeft het racen echter in zijn bloed nooit verloren. Zijn motto ‘Overleven is leven’ hielpt hem om ondanks zijn handicapt gewoon weer op de motor te gaan race, niet in wedstrijdverband maar wel over het snelle asfalt van Assen. Een hele onderneming waar veel durf en doorzettings vermogen voor nodig is. Edwald deed het en daar kwam hij in de VIP box over vertellen. Een bijzonder verhaal van een bijzondere man.

Voor Happy Smile veel blijde gezichten dit weekend en dat heeft de hele crew weer goed gedaan en genoeg energie gegeven om aanstaand weekend ‘acte de présence’ te geven op het Motorsport Arena Circuit in het Duitse Oschersleben alwaar de seizoen opener plaats vindt van het Superbike IDM kampioenschap. Ook hier zullen drie gezinnen het hele weekend VIP gast zijn bij Stichting Happy Smile.

Door ons te volgen op Facebook blijft u op de hoogte van alle laatste nieuwtjes. Sinds seizoen 2017 plaatsen we alle foto’s die gemaakt worden tijdens een evenement met gezinnen op Facebook in fotoalbums geplaatst worden. U kunt hier de foto’s, die u graag zelf in bezit wilt hebben, vrij van rechten vandaan halen.

Populair nieuws

Volgend event

WK Superbike 2023 Assen

De WK Superbike in Assen is uitgegroeid tot één van de topevenementen van het jaar. Van 21 tot en met 23 april 2023 voor de 31ste keer de WK Superbike

Foto's die wij maken tijdens evenementen plaatsen wij vanaf seizoen 2017 op Facebook