• Organisator: TT Circuit Assen
  • Naam event: Motul TT Assen
  • Datum event: 28 - 30 juni 2024
  • Locatie: TT Circuit, De Haar 9, 9405 TE Assen
  • UW GEZIN AANMELDEN
TT Circuit

Motul TT Assen

De TT (Tourist Trophy) Assen is een jaarlijkse motorrace op het Circuit van Drenthe bij Assen, in de Nederlandse provincie Drenthe. Vanaf 2016 wordt de TT Assen gehouden op zondag in het laatste weekend in juni, voorheen werd deze traditioneel op de laatste zaterdag van juni verreden.

 

In het weekend van 28 tot en met 30 juni 2024 zal op het TT Circuit Assen de 93ste Motul TT Assen worden verreden. Meer dan honderdduizend motorsportliefhebbers zullen naar ‘The Cathedral of Speed‘ komen. De MotoGP met rijders als Francesco Bagnaia, Marc Marquez, Jack Miller, Jorge Martin en Marco Bezzecchi is natuurlijk het absolute hoogtepunt van de traditionele Dutch TT, maar de liefhebbers genieten evenzeer van de verbeten strijd in de Moto2 en Moto3 klasse.

 

Onafgebroken sinds 1925 op de kalender van Assen. Motul TT Assen is dé motorrace van Nederland en onbetwist het hoogtepunt van het jaar. Hoge snelheden, spectaculaire inhaalmanoeuvres, gierende banden. Nergens anders beleef je dit internationale spektakel beter dan op dit iconische circuit in Assen. Laat hét TT gevoel over je heen komen. Alle grote kampioenen reden er. Alle grote kampioenen wonnen er. De Dutch TT Assen is met 105.000 bezoekers op de wedstrijddag het grootste ééndaagse buitensport event van Nederland. Een niet te missen motorevenement voor alle leeftijden.

Alle evenementen